More


  Perspectivele de viitor ale filarmonicii “Dinu Lipatti” din municipiul Satu Mare

  =

  Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” din municipiul Satu Mare este o instituție-cheie în peisajul cultural sătmărean, un centru de referință pentru toți iubitorii de cultură în general și de muzică în particular. Astăzi, la clădirea filarmonicii, prilejuită de recenta învestire ca manager a doamnei Kovács-Pistuka Emőke, a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia au fost prezentate viziuni și proiecte de viitor ale filarmonicii, sub noua conducere.

  La conferință, alături de alți invitați, a participat și Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, o instituție care sprijină și veghează la activitatea cât mai armonioasă din cadrul filarmonicii “Dinu Lipatti”. “În termenul legal, am organizat un concurs pentru a ocupa funcția de manager a acestei instituții. Am ținut neapărat, după finalizarea tuturor procedurilor, să prezentăm publicului noul manager al instituției, care este doamna Kovács-Pistuka Emőke.” – a spus președintele CJ Satu Mare, Pataki Csaba

  “În contextul în care muzica este parte integrată a vieții noastre, nu putem să neglijăm această instituție. Pornind de la ideea aceasta, trebuie să facem mai multă promovare și aici o să cer și ajutorul dumneavoastră, al reprezentanților din presă. Ne propunem să avem un website performant, să fim mai vizibili pentru toată lumea și chiar să formăm un brand.” – a declarat managerul Kovács-Pistuka Emőke

  De asemenea, filarmonica “Dinu Lipatti” își propune, pe viitor, să aducă mai mulți artiști naționali și internaționali pe scena din Satu Mare, dar și să atragă tineri pentru a face parte din colectivul filarmonicii. Totodată, perspectivele gândite pentru viitor includ participarea la festivaluri de muzică în străinătate, și în același timp noutăți ca organizarea unor concerte educative, interactive pentru copii, alături de concerte variate pentru publicul meloman: muzică nouă de film, operă, operetă, muzică de cameră.

  Așadar, prin proiectele noii conduceri, filarmonica “Dinu Lipatti” își dorește să acopere cât mai multe categorii de public și să evolueze cât mai spectaculos.

  Rareș Jucan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img