More


  Podul peste Someş, din ce în ce mai vizibil

  =

  Cel de-al patrulea pod de peste râul Someş prinde contur. Din imaginile publicarte recent atât de Primăria Satu Mare cât şi de Consiliul Judeţean, se poate constata că cele două maluri aole Someşului au fost deja unite de structura metalică a viitorului pod care este parte integrantă din Vasrianta de ocolire a municipiului Satu Mare.

  Lucrările, în grafic
  Din ceea ce se poate observa din aceste imagini, lucrările la construcţia celui de-al patrulea pod peste râul Somel, parte integrantă din Varianata de Ocolire a municipiului Satu mare, se află în grafic. Se poate constata că cele două maluri ale Someşului au fost unite prin structura metalică a noului pod.

  În această situaţie, sunt premize serioase ca acest pod să fie finalizat în primăvara anului viitor.

  Podul de peste Someș, care va face parte din Centura Sătmarului, va fi în lungime de 640,85 m (inclusiv viaductele de acces la pod) între digurile de apărare ale municipiului. Va dispune de patru benzi de circulație (câte două în fiecare parte).

  Giorgio Gasparetto, reprezentantul constructorului Centurii Sătmarului, Asocierea Itinera SpA – Collini Lavori SpA – Via Design SRL, a declarat în exclusivitate pentru Gazeta de Nord Vest că se va pune un accent deosebit pentru construirea acestui pod. ”Este cel mai important punct pentru noi și de construirea acestui pod ne vom ocupa prima dată. Avem în vedere să începem construcția Centurii din 5 puncte diferite, însă cel mai important este podul”, a spus pentru GNV Giorgio Gasparetto.

  Cel mai important proiect de infrastructură din județul
  Centura de ocolire a municipiului Satu Mare este cel mai important proiect de infrastructură din județul Satu Mare pentru care Guvernul României a alocat în acest an circa 13 milioane de euro. Execuția lucrării a demarat doar după ce Guvernul PSD a asigurat în 2017 finanțarea pentru acest proiect prin Programul Operațional Sectorial de Transport – POS Transport. Valoarea investiției este de 68 milioane de euro + TVA.

  Varianta de Ocolire a municipiului Satu Mare, în lungime de 19,54 km, are prevăzută o perioadă de execuție de 23 luni (5 luni proiectare și 18 luni execuție lucrări) și o perioadă de garanție de 24 luni. Cu alte cuvinte, ar trebui finalizată în toamna anului viitor.

  Construcţia centurii de ocolire a început anul trecut. Centura de ocolire porneşte din DN 19A, din zona Aeroportului, trece pe lângă Parcul industrial, traversează DN 19 Satu Mare – Oradea, traversează râul Someş şi se intersectează cu DN 19 Satu Mare – Baia Mare.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img