More


  Președintele Pataki Csaba, la ultima ședință din acest an a a Programului de Cooperare Transfrontalieră

  =

  Președintele Consiliului Județean Satu Mare,Pataki Csaba, a participat la ultima ședință din acest an a Programului de Cooperare Transfrontalieră ENI Ungaria-Slovacia-Romania-Ucraina 2014-2020. Tema întâlnirii a fost discutarea proiectelor care urmează sa fie depuse cu privire la cooperările interjudețene. În cadrul reuniunii, părțile au ajuns la un acord cu privire la faptul ca pe toate cele 3 axe ale regiunii să se lanseze proiecte comune, respectiv stabilirea unor contacte directe între instituțiile implicate.

  Cel de-al treilea apel de proiect al Programului de Cooperare Transfrontalieră ENI Ungaria-Slovacia-România-Ucraina 2014-2020, a fost lansat în luna noiembrie cu termenul limită stabilit pentru data de 13 februarie 2020. Valoarea finanțării din fonduri europene a acestui apel de proiect este de 17,3 milioane de euro, aplicațiile fiind acceptate în domeniul promovării turistice a culturii locale și a patrimoniului istoric, respectiv îmbunătățirea sistemului sanitar.

  În cadrul reuniunii, Pataki Csaba a menționat faptul că acest program de cooperare va continua și în anul 2020: “Ca urmare a succeselor înregistrate în anii precedenți care ne-au ajutat să remediem numeroase probleme, Regiunea Transcarpatia și județele Szabolcs-Szatmár-Bereg și Satu Mare vor continua să depună noi proiecte în noul an.”  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img