More


  Salvatorii montani sătmăreni, acreditaţi

  =

  Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare a obținut acreditarea necesară desfășurării activităților de prevenire a accidentelor montane și de salvare în munți, precum și Certificatul de atestare a capacității operative de interventie. Pentru obținerea acestor certificate, Serviciul a trebuit să facă dovada pregătirii profesionale a salvatorilor montani pentru desfășurarea serviciilor de salvare și prevenție a accidentelor montane, de marcare a traseelor turistice si educație montană la cele mai înalte standarde. Aceste certificate au fost obținute în urma mai multor etape de evaluare, certificare si brevetare.

  O realizare deosebită a salvatorilor montani şi a conducerii judeţului
  Este o realizare deosebită a conducerii județului, a salvatorilor montani din cadrul SPJ Salvamont care au reușit într-un timp extrem de scurt, îndeplinirea cerințelor de acreditare, recuperând prin muncă și dăruire, anii pierduți prin externalizarea nefericită a serviciului de salvare montană, către un ONG.

  Dacă există normalitate, stabilitate și implicare, atunci iubitorii muntelui de pretutindeni, în special tineretul, pot beneficia de servicii sigure de salvare și prevenție a accidentelor montane, de trasee turistice omologate care pun în valoare patrimonial natural al județului, de educație montană, la cele mai înalte standarde!

  Mai sunt multe de făcut
  Şeful SPJ Salvamont Satu Mare, Alex. Costin, este de părere că mai sînt multe de făcut până la atingerea unui nivel profesionist, dar avem convingerea că ne aflăm pe drumul cel bun.

  “Dacă vom avea parte în viitor de aceeași susținere ca și până acum… restul ține de noi…de munca și dăruirea fiecăruia. Pentru această reușită profesională, Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare, mulțumește Consiliului Județean Satu Mare, Asociației Naționale a Salvatorilor Montani din România, salvatorilor montani atestați și aspiranți care formează această familie frumoasă numită, SALVAMONT SATU MARE!”, a spus şeful SPJ Salvamont-Alex. Costin.

  Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare a fost înființat în 2017, funcționează ca serviciu public de interes județean, în cadrul aparatul propriu al Consiliului Județean Satu Mare, în subordinea președintelui Pataki Csaba.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img