More


  SENTINȚĂ. O nouă ÎNFRÂNGERE pentru procurorii DNA Oradea. După un dosar instrumentat ABUZIV

  Omul de afaceri sătmărean Mihai Crișan, achitat într-un proces instrumentat abuziv de acești procurori

  =

  Procurorii DNA Oradea au mai suferit încă o înfrângere. Omul de afaceri sătmărean Mihai Crișan, patronul complexului turistic Valea Măriei, a fost achitat într-un proces instrumentat abuziv de către acești procurori în care era acuzat de dare de mită. În stilul tradițional al foștilor procurori de la DNA Oradea, aceștia au început urmărirea penală împotriva celor trei acuzați în dosar și anume omul de afacerii Crisan Mihai și a foștilor polițiști sătmărenii Vlad Boșca și Jurj Felician pentru o sponsorizare dată de omul de afaceri pentru Asociația Internațională a Polițiștilor. Grăbiți din fire și dornici de mediatizare și afirmare la nivel național, aceștia au cercetat în grabă dosarul. Grăbinduse au tras concluzii pripite. Pentru a face dosare la doi dintre inculpații care mai erau cercetați și in alt dosar și pentru că doreau să dea cumva o notă de persoane certate cu legea, procurorii au întocmit rapid un rechizitoriu pompos și abuziv. Lucru dovedit de sentința dată de magistrații bihoreni.

  În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

  ”În cursul lunii septembrie 2011, inculpatul Boșca Vlad, în calitate de șef al Serviciului de Investigații Criminale-I.P.J. Satu Mare, prin intermediul inculpatului Jurj Felician Gheorghe, agent de poliție, a pretins și a primit de la inculpatul Crișan Mihai suma de 4.000 de lei, cu titlu de sponsorizare. Banii au fost utilizați pentru achitarea cheltuielilor de deplasare (transport, cazare,masă) pentru cei doi polițiști și soțiile lor, la un turneu de fotbal din Olanda ce fusese organizat de I.P.A. (Asociația Internațională a Polițiștilor).

  În schimbul acestei „sponsorizări”, ofițerul de poliție și-a încălcat atribuțiile de serviciu cu ocazia instrumentării unui dosar penal, în care inculpatul Crișan Mihai era acuzat de săvârșirea unor fapte de mare violență, în sensul că, acesta, fie a întocmit personal acte de urmărire penală, fie a omis întocmirea acestora, fie a dispus altor ofițeri de poliție să efectueze acte de urmărire penală astfel încât să asigure împiedicarea trimiterii în judecată a omului de afaceri”.

  Au urmat mai bine de cinci ani de procese, de hărțuiri, de audieri în care atât Mihai Crișan, cât și colaboratorii săi au fost chemați la Tribunalul Bihor, unde a fost strămutat procesul, în peste 30 de înfățișări.

  Astăzi, însă, magistrații bihoreni au dat verdictul în acest caz și au confirmat faptului că acest caz a fost instrumentat în mod abuziv de procurorii DNA Oradea.

  Omul de afaceri Mihai Crișan a fost achitat în acest dosar, astfel că pretinsele dări de mită invocate de către procurori practic nu există.

  Decizia nu este definitivă irevocabilă și, foarte probabil, va fi atacată de procurorii DNA la Curtea de Apel Oradea.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img