More


  SOLICITARE. Elevii din România asta vor: BURSE în toată România!

  - Advertisement -

  Consiliul Național al Elevilor, unica structură care reprezintă elevii la nivel național, solicită Guvernului României, prin demararea campaniei intitulate „Burse în toată România!”, aprobarea unei hotărâri de guvern care să reglementeze cuantumul minim de acordare a burselor, precum și includerea finanțării corespunzătoare pentru îndeplinirea acestui deziderat în bugetul de stat proiectat pentru anul 2020.

  Demersurile structurii s-au orientat către superficialitatea cucare sunt tratate bursele școlare de către autorități încă de la începutul anului 2017.

  În acest sens, Consiliul Național al Elevilor a elaborat un proiect de lege care prevedea acordarea lunară a burselor de merit, performanță, studiu și ajutor social, împreună cu cuantumul minim al acestora.

  Cu toate acestea, în toamna anului 2019, hotărârea emisă de Guvern stabilea faptul că, în anul școlar 2019-2020, cuantumul respectiv rămâne la latitudinea administrațiilor publice locale.Elevii români întâmpină zilnic probleme cauzate de lipsa echității din sistem, dovadă fiind valoarea burselor în localități precum Pilu, din județul Arad, unde aceștia primesc lunar doar 8 lei pentru educație.

  De aceea, Consiliul Național al Elevilor, alături de organizațiile și structurile partenere, a redactat o scrisoare deschisă adresată Guvernului României, în cadrul căreia sunt menționate aspectele definitorii campaniei demarate, în concordanță cu petiția inițiată cu același scop.

  Consiliul Județean al Elevilor Satu Mare face apel către toți actorii implicați direct în actul educațional și îi încurajează pe aceștia să semneze petiția în vederea garantării echității în sistemul de acordare a burselor în România. Pentru mai multe detalii și pentru a te implica în campanie, accesează următorul link: http://bit.ly/petițieburse  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img