More


  Un nou caz pierdut de procurorii DNA Oradea

  =

  După ce în luna mai a anului 2018, câștigase și procesele susținute la Tribunalul Cluj, fostul șef de Poliție din Negrești Oaș, Ioan Ghencean, a câștigat și ultimul proces intentat împotriva sa, judecat la Judecătoria Oradea. Prin sentința care a fost dată în data de 6 decembrie, magistrații orădeni au luat decizia ca să respingă plângerea formulată de petentul Mihai Roman împoptriva soluției de clasare dispuse de magistrații clujeni anul trecut.

  Solutia pe scurt potrivit Portal Just.ro.
  Soluția pe scurt a deciziei instanței orădene, dată la data de 6 decembrie, arată următoarele:
  În temeiul art. 341 alin.7, pct.2, lit.a Cod de procedură penală constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării urmăririi penale în dosarul nr. 1077/P/2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj și respinge ca nefondată plângerea formulată de către petentul RM., împotriva soluției de clasare, dispuse față de inculpatul Ghencean Ioan, cu privire la infracțiunile de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297 Cod penal și favorizarea făptuitorului, prevăzută de art. 269 Cod penal, prin ordonanţa din data de 17.05.2018, emisă în dosarul nr. 1077/P/2017 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, menținute prin ordonanţa din data de 06.08.2018, emisă în dosarul nr. 91/II.2/2018 al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj. În temeiul art. 276 alin.6 Cod de procedură penală obligă petentul la plata către intimatul Ghencean Ioan a sumei de 1500 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. În temeiul art. 275 alin.2 Cod de procedură penală obligă petentul la plata sumei de 1000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare în favoarea statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu din 06.12.2019.

  Caz instrumentat de procurorii DNA Oradea
  ȘI acest caz a fost instrumentat de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea.
  În ordonanța de dispunere a controlului judiciar se arată că există probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, la data de 27.12.2010, inculpatul Ghencean Ioan, în calitate de șef al Poliției Orașului Negrești Oaș, cu știință și-a îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu, cauzând o vătămare a drepturilor și intereselor legale ale unei persoane vătămate, concomitent cu obținerea pentru o altă persoană, a unui avantaj nepatrimonial.
  Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 27 decembrie 2010, Ioan Ghencean, în calitate de şef al Poliţiei Negreşti Oaş, nu a luat măsuri imediate pentru identificarea autorilor unei infracţiuni cu violenţă, precum şi a mijloacelor de probă. În acest mod, nu a fost posibilă tragerea la răspundere penală a unuia dintre autorii unei infracţiuni de vătămare corporală gravă, fiind lezate drepturile persoanei vătămate.
  Ulterior, magistrații clujeni au decis clasarea acestui dosar, instrumentat de procurorii DNA Oradea. Zilele trecute, și magistrații orădeni au decis să nu dea curs solicitării făcute de petentul M.R. privind reînceperea urmării penale a fostului șef de Poliție din Negrești Oaș, Ioan Ghencean. Decizia este definitivă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img