More


  Europa a reacționat după atacul Iranului

  =

  Reacții din toate colțurile lumii după ce Iranul a lansat, miercuri, riposta împotriva Statelor Unite lansând rachete asupra a două baze militare din Irak unde staţionează militari americani. Președintele SUA, Donald Trump, a anunţat că „Până în prezent, totul este bine!”.
  Germania reacționează și ea după atac. Un purtător de cuvânt al armatei germane a declarat miercuri că militarii germani, aflați într-o bază militară vizată de atacul iranian în Irak, sunt teferi, scrie Reuters, citată de stiripesurse.ro.
  „Sunt în contact cu camarazii din Erbil. Sunt bine, având în vedere circumstanțele”, a declarat oficialul german.
  În Kurdistanul irakian, la Erbil, sun staționați aproximativ 115 militari germani.

  Canada monitorizează situația din Irak
  Generalul Jonathan Vance, şeful de Stat major al Forţelor Armate Canadiene a anunţat că personalul canadian este în siguranţă în urma atacurilor cu rachete din Irak.
  ”Rămânem în alertă”, a dat asigurări Vance, conform news.ro
  Canada a decis deja transferul a aproximativ 500 de militari din Irak în Kuweit, din motive de securitate, din cauza temerilor legate de o posibilă reacţie în urma atacului american cu dronă în care a fost ucis generalul iranian Qassem Soleimani, se arată în anunţul făcut marţi de generalul Vance.
  Generalul Jonathan Vance a afirmat într-o scrisoare adresată familiilor militarilor că ”ştirile care vin din Orientul Mijlociu sunt alarmante pentru mulţi dintre voi”.
  ”O parte dintre oamenii noştri vor fi mutaţi temporar din Irak în Kuweit, Simplu spus, facem acest lucru pentru siguranţa şi securitatea lor”, preciza el în scrisoare.
  De asemenea, o parte dintre trupele canadiene participă la o misiune NATO, în timp ce altele participă la Operation Impact, o iniţiativă canadiană de antrenare a soldaţilor din Irak, Iordania, Liban şi Kuweit. Canada are în total aproximativ 800 de militari în Orientul Mijlociu.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img