More

    PNL e incapabil să guverneze şi contestă la CCR chiar şi proiectul votat de ei

    Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, critică Guvernul pentru decizia de a contesta ‘’pe ascuns’’ la CCR o lege care prevede creşterea unor salarii şi plata unor sporuri pentru bugetari, act normativ pe care, susţine liderul social-democrat, ‘’toţi liberalii, inclusiv şapte actuali miniştri, l-au votat în decembrie 2019’’ în Parlament.

    ‘’S-au jurat că nu taie salarii, dar exact asta fac! PNL este incapabil să guverneze şi contestă la CCR chiar şi proiectul votat – tot de ei! – cu câteva săptămâni înainte. După tăierile de la profesori, acum iau la rând toate categoriile. Pe 1 ianuarie, câteva mii de români aşteptau să li se facă dreptate şi să le crească salariile conform unui proiect al PSD pe care toţi liberalii, inclusiv şapte actuali miniştri, l-au votat în decembrie 2019 (personalul din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Biblioteca Naţională a României, Biblioteca Academiei Române etc). De Revelion, PNL şi-a dat seama că nu mai vrea să crească salariile acestor oameni şi a contestat pe ascuns legea la CCR. Pură ticăloşie!’’, a scris Ciolacu marţi pe Facebook.
    Totodată, acesta acuză Guvernul că nu vrea să crească nici pensiile de la 1 septembrie.
    ‘’De aici şi insistenţa cu anticipatele: să nu mărească nici pensiile de la 1 septembrie!’’, a mai spus Ciolacu.
    Curtea Constituţională a României urmează să discute pe 5 februarie sesizarea Guvernului asupra proiectului de modificare a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
    Pe 31 decembrie 2019, Guvernul a formulat o sesizare de neconstituţionalitate asupra propunerii legislative pentru completarea articolului 38 alineatul (3) din Legea-cadru 153 din 28 iunie 2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE