More


  15.000 de euro pentru români prin programul Casa Eficientă Energetic 2020

  - Advertisement -

  Până la 15.000 de euro din partea statului ar putea primi cei care doresc să-și îmbunătățeacă locuințele din punct de vedere energetic, printr-un nou program anunțat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM). Acești bani ar putea fi folosiți pentru achiziționarea de centrale pe peleți, ferestre izolante, leduri sau panouri solare.

  Programul Casa Eficientă Energetic ar putea demara, pentru prima dată, în decursul acestui an, potrivit unei declarații a ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor. Prin intermediul acestui program, AFM ar putea finanța cu până la 15.000 de euro o locuință.

  “Avem un buget total de 429 de milioane de lei și ne-am programat să avem între 6000 și 8000 de beneficiari”, a precizat ministrul Mediului.

  Programul Casa Eficientă Energetic ar urma să finanțeze sisteme de încălzire, iluminat ecologic și sisteme de izolație termică. Mai mult, programul s-ar putea adapta la ceea ce îi lipsește fiecăruia. Asta înseamnă că cei care vor să își eficientizeze energetic locuințele vor putea cumpăra fie doar o categorie de sisteme, fie toate tipurile de tehnologii enumerate anterior.

  Programul nu se adresează numai persoanelor fizice. Instituțiile publice ar putea accesa și ele fonduri pentru achiziționarea de echipamente eficiente energetic. Pentru acestea, bugetul va fi separat și este calculat la 384 de milioane de lei.

  În trecut s-au mai desfășurat programe similare. Unul dintre acestea s-a desfășurat inclusiv în 2019 și s-a numit Casa Verde. Prin intermediul acestuia, statul român finanța instalarea de sisteme fotovoltaice, pentru generarea de energie electrică din surse total ecologice. Un altul, numit Casa Verde Plus, viza achiziționarea materialelor izolatoare organic-naturale, pentru a reduce consumul energetic al clădirilor.

  Atenție! Programul Casa Eficientă Energetic nu se aplică momentan. Ca să se întâmple acest lucru, trebuie să fie inclus într-un proiect de act normativ, adoptat de autorități și publicat în Monitorul Oficial.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img