More


  Din această lună / Bani mai mulți pentru câteva categorii de bugetari

  =

  O serie de bugetari urmează să primească mai mulți bani pe card în luna februarie după ce salariile au fost majorate de la 1 ianuarie. Care sunt categoriile de bugetari care primesc bani în plus și cum arată grila de salarizare.
  Poliţiştii, militarii şi personalul civil din cadrul Ministerului Afacerilor Interne vor primi, din luna ianuarie, salarii şi solde mai mari, la nivelul celor ale personalului din Ministerul Apărării Naţionale.
  „Astfel, salariile de bază, soldele de funcţie/salariile de funcţie şi indemnizaţiile de încadrare se majorează cu o treime din diferenţa dintre salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie, indemnizaţia de încadrare prevăzute de Lege nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru anul 2022 şi cel/cea din luna decembrie 2019, în aplicarea art. 38 alin. (4)”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis Agerpres.

  Alocația pentru hrană va fi și ea actualizată
  O altă măsură luată în sprijinul angajaţilor MAI este actualizarea, începând cu această lună, a alocaţiei valorice pentru drepturile de hrană la fel ca în celelalte instituţii publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională.
  „De asemenea, pentru perioada 2020-2021, personalul MAI care desfăşoară activităţi în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care în conformitate cu reglementările legale în vigoare nu se lucrează va beneficia în continuare de majorarea de 75% la solda de funcţie/ salariul de funcţie/ salariul de bază pentru activitatea desfăşurată, pentru timpul lucrat, în aceste zile”, se arată în comunicat.
  Începând din ianuarie, cuantumul sporurilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte din salariul brut lunar/solda lunară de care beneficiază angajaţii MAI se menţine la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2019.

  Profesorii primesc
  și ei mai mulți bani
  Profesorii primesc și ei mai mulți bani după ce de la 1 ianuarie urmau să primească o creștere de 75% din diferența rămasă (n.r. restul rămas dupa creșterea de 25% din septembrie 2019) până la grila de salarizare prevăzută în Legea 153 a salariilor. Astfel de la 1 ianuarie 2020 primesc 25% din diferența rămasă până la grilă, iar din 1 septembrie 2020, restul până la salariile de bază prevăzute de lege pentru anul 2022.
  De asemenea, angajatii din Autoritatea Navală Română, dar și de cei din Inspectoratul de Stat pentru Control în Transportul Rutier urmează să primească bani mai mulţi în luna februarie, ca urmare a modificării grilei de salarizare de la 1 ianuarie 2020.(sursa: capital.ro)  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img