More


  Klaus Iohannis, consultări cu partidele la Palatul Cotroceni după ce Guvernul Orban a picat

  =

  Preşedintele Klaus Iohannis va organiza joi consultări la Palatul Cotroceni cu partidele parlamentare, după ce Guvernul condus de Ludovic Orban a picat. Moțiunea de cenzură împotriva Executivului PNL a fost adoptată cu 261 de voturi şi 139 împotrivă. Guvernul Orban a picat după doar trei luni de la instalare. Surse politice au declarat pentru România TV că partidele parlamentare urmează să fie convocate pentru consultări mâine la Palatul Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis, în vederea desemnării unui nou prim-ministru care să formeze alt Guvern.
  Se ştie deja că preşedintele îl va nominaliza pentru funcţia de premier tot pe Ludovic Orban, care va veni în faţa Parlamentului pentru votul de încredere cu aceeaşi echipă guvernamentală, conform Digi24.
  În schimb, PSD va merge la discuţiile cu Klaus Iohannis, propunând un premier tehnocrat din cercul celor agreaţi la Palatul Cotroceni. Vasile Dâncu şi Remus Pricopie sunt numele vehiculate.
  Liderul interimar al social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat că nu este de acord cu demiterea unui nou Guvern pentru a fi organizate alegeri anticipate, dând de înţeles că îi lasă pe cei de la PNL să-şi găsească cele 233 de voturi necesare pentru respingerea Guvernului Orban II.
  În cazul în care va primi votul de încredere în Parlament, Guvernul Orban II va rămâne în fucţie până la alegerile la termen din noiembrie. Însă, până în septembrie, când începe sesiunea parlamentară de toamnă, nu mai poate fi depusă o altă moțiune de cenzură de către PSD.
  Dacă Guvernul Orban II nu va primi votul de încredere, preşedintele va trebui să nominalizeze un al treilea premier. E nevoie ca acesta să fie respins pentru a se ajunge la dizolvarea Parlamentului şi la declanşarea de alegeri anticipate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img