More

    Le-a trecut coronavirusul pe la ureche

    I-au trecut toate apele pe vecinii noștri, maramureşeni, după ce un cetățean român de origine chineză, care s-a întors de curând din Republica Populară Chineză, a fost suspectat că ar fi infectat cu coronavirus şi ca atare a fost pus în carantină.

    Reprezentanții instituțiilor care au aflat despre acest caz nu au considerat că informația ar trebui dezvăluită publicului. Asta chiar dacă, la momentul respectiv, nu se știa dacă persoana este sau nu infectată cu virusul mortal.

    Prefectul Nicolae Silviu-Ungur și directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică, dr. Rareș Pop, au susținut o conferință de presă, în scopul de a liniști opinia publică, după apariția pe rețele de socializare a unor temeri legate de persoana de origine chineză care a revenit în țară din Republica Populară Chineză.

    „Am dorit să liniștim populația și să nu inducem panică la nivelul opiniei publice. Sunt proceduri pe care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, dar și grupul de suport tehnic pentru îmbolnăviri le respectă și le aplică în conformitate cu prevederile legislației în vigoare. Cetățeanul a fost preluat, monitorizat și investigat din punct de vedere al evoluției sale clinice și este în prezent sănătos. Nu prezintă niciun semn clinic care ar putea ridica un semn de suspiciune, de posibilitate de patologie virală”, sună un comunicat al autorităţilor maramureşene.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE