More


  Știați de smishing și phishing?

  - Advertisement -

  Împreună învățăm lucruri noi la bursă…Cu siguranță că până azi n-ați auzit de frații smishing și phishing… Ei bine, nici noi… dar vă avertizăm că ar fi ideal să ne ferim de ei… De ce? Pentru că umblă cu țepe…
  O nouă metodă prin care hackerii fraudează a devenit cunoscută în toată lumea. Se numește smishing și este un procedeu bine pus la punct care păcălește multe persoane ce folosesc internetul.
  Spre deosebire de phishing, acolo unde escrocii trimit prin email un link către un site cunoscut, pentru ca utilizatorii să-și introducă datele, smishing are la bază un SMS.
  Mesajul conține un link și pare a fi de la o firmă cunoscută, care oferă promoții de nerefuzat sau ceva gratuit. Hackerii folosesc această metodă pentru că Whats-App sau Facebook Messenger au sisteme de protecție împotriva unor astfel de linkuri dubioase.
  În SUA, SMS-ul conține un cod de urmărire al unui colet FedEx însoțit de mesajul: „Definește-ți preferințele de livrare”. Cu un click pe link ajungi la o clonă a site-ului Amazon cu recompensă gratuită. Se cer datele de card pentru livrare, iar cei neinspirați, care urmează procedeul, sunt taxați cu 98,95$ pe lună.
  Atenție, așadar, la ce accesați și mai ales la ce mesaje primiți…Căci, nu-i așa?, am învățat deja că și în România , nu doar prin State, mama șmecherilor e mereu gravidă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img