Unii lideri marcanți ai PSD au decis că vor anticipate

În ședința Comitetului Executiv Național de luni majoritatea liderilor PSD au susținut varianta alegerilor anticipate. Conform unor surse participante la ședință, cei mai vocali lideri în favoarea anticipatelor au fost Paul Stănescu și Lia Olguța Vasilescu. De asemenea, chiar dacă vor contesta la CCR propunerea lui Ludovic Orban ca premier desemnat, social democrații nu vor bloca votul de învestitură.
„Trebuie să programăm plenul pentru votul de învestitură în termen de 15 zile, nu avem ce face. Noi vom aștepta și decizia CCR și e posibil să nu ne prezentăm la ședință”, au declarat surse participante la CEx, pentru Digi24.ro.
Toți acești pași făcuți de PSD arată că deși la nivel declarativ liderii partidului duc o luptă cu PNL, social democrații au intrat deja în jocul anticipatelor.
Au fost doar doi lideri care au luat cuvântul în ședința CEx și au susținut că alegerile anticipate nu sunt în favoarea PSD. Dan Tudorache, primarul sectorului 1 și Dumitru Buzatu, liderul PSD Vaslui le-au spus colegilor că organizarea anticipatelor în luna iunie, așa cum își dorește Ludovic Orban, va afecta rezultatul partidului.
„Se pare că nimeni nu vrea să mai câștige alegerile, vrem doar să trecem prin ele. Pe cifrele de astăzi o să avem mai puțin de jumătate din numărul actual de parlamentari”, au declarat surse din partid pentru Digi24.ro.
Motivul pentru care cei doi lideri ai partidului se opun ține și de rezultatul prost pe care PSD îl are în continuare în sondajele de opinie, unde cu greu trece de 20%.
Cei care susțin anticipatele sunt de părere că organizarea rapidă a alegerilor parlamentare, în apropierea celor locale, îi va motiva pe aleșii locali să tragă pentru partid, iar astfel scorul PSD va fi unul bun.
Chiar dacă în ședința CEx va fi adoptată decizia în urma căreia va fi făcută o contestație la Curtea Constituțională, prin care social democrații reclamă desemnarea lui Ludovic Orban premier, plenul pentru votul de învestitură a Cabinetului Orban 2 va fi programat în termenul de 15 zile, adică până la finalul lunii februarie.
Social democrații iau în calcul boicotul ședinței, însă dată fiind intenția declarată a liderilor PSD de a se ajunge la anticipate, cel mai probabil nu vor bloca procedura parlamentară.
Pentru declanșarea anticipatelor trebuie ca Parlamentul să respingă în termen de 60 de zile două propuneri consecutive de premier.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Minaur Baia Mare și-a reluat antrenamentele

Lotul echipei de handbal feminin CS Minaur Baia Mare s-a reunit în vederea începerii pregătirilor pentru sezonul 2020-2021, luni efectuând primul antrenament sub comanda...

Schimbare radicală la Mercedes înaintea debutului de sezon

Oficialii echipei Mercedes au decis schimbarea culorii monopostului de Formula 1 chiar inaintea debutului noului sezon scurtat de pandemie. Motoarele din Formula 1 vor fi...

Liviu Pop, azi la ACTUALITATEA SĂTMĂREANĂ!

Preşedintele PMP Satu Mare, Liviu Pop este invitatul din această seară al lui Florin Mureșan la ACTUALITATEA SĂTMĂREANĂ. Emisiunea de la NORD VEST TV va...

Petrică Mureşan şi cântecele sale minunate, azi la NVTV!

Muzică şi voie bună PETRICĂ MUREŞAN - unul dintre cei mai îndrăgiţi şi talentaţi interpreţi de muzică populară din judeţul nostru, dar şi din ţară...

Linie de consiliere gratuită pentru părinți: Family Tel 0800.070.009

În această perioadă, oricât am dori să ne protejăm de evenimentele care zdruncină ritmul obișnuit al vieții, este imposibil. Pe măsură ce răspândirea Covid–19...