More


  ATENȚIE la fake news-uri!

  =

  Ştirile false sunt mai periculoase ca oricând în această perioadă. Virus scăpat din laborator, banal ca o gripă, dispare dacă folosești produsul X, o armă geopolitică inventată în lupta subterană dintre marile puteri – pandemia provocată de Covid 19 face obiectul unor dezinformări. La scară mai mică s-a întâmplat și la Satu Mare unde informația care a circulat în mediul online potrivit căreia vineri noaptea se face dezinfecție cu avionul este o știre falsă.
  Informația a fost răspândită pe mai multe rețele de socializare, dar mai ales prin intermediul mesajelor. Mai mulți sătmăreni au raportat faptul că au primit mesajul cu privire la faptul că autoritățile locale ar face o dezinfecție, la ora 23. Oamenii au fost îndemnați să își închidă geamurile.
  “Să vă închideți geamurile, se stropește afară cu ceva de sus, la ora 23. S-a trimis un comunicat. Mai anunță pe cine poţi”, este mesajul transmis către mai mulți utilizatori.
  Primăria Satu Mare a dezmințit imediat aceste zvonuri atrăgând atenția că oricine va lansa asemenea fake news-uri este pasibil de închisoare. “Vă rog să vă informați doar din surse oficiale! Precizăm că răspândirea de știri false este o infracțiune și se pedepsește cu închisoarea”, este mesajul transmis de primarul municipiului Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img