More


  Avertismentul PSD cu privire la măsurile din domeniul sanitar: Guvernul nu poate lua oameni din stradă să îi angajeze

  =

  Delegati PSD sosesc la Congresul Extraordinar al Partidului Social Democrat, in cadrul caruia vor fi alesi presedintele, presedintele executiv si secretarul general al partidului, si va fi validat noul statut si proiectul politic al formatiunii, la Sala Palatului din Bucuresti, sambata, 29 iunie 2019. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

  Partidul Social Democrat nu este cu acord cu măsurile din domeniul sanitar, subliniind că membrii Guvernului nu pot lua oameni din stradă să îi angajeze. Titus Corlăţean, membru al PSD, spune că este nevoie de criterii clare de angajare.
  Odată cu instituirea stării de urgenţă în România, Klaus Iohannis a anunţat că se vor face angajări fără concurs în structurile MAI şi în domeniul sanitar. PSD cere schimbarea acestei prevederi şi anunţă că sunt necesare criterii mai clare în decretul emis de şeful statului. PSD nu e de acord nici cu condiţiile plafonării preţului la medicamente.
  „Atragem atenţia că este nevoie de criterii clare pentru angajare. Guvernul nu poate lua pur şi simplu oameni de pe stradă şi să îi angajeze. Plafonarea preţului la utilităţi, propusă anterior de PSD şi avută în vedere şi de Preşedinţie, este mai mult decât necesară în condiţiile actuale.
  Nu este corect ca această plafonare să fie făcută la nivelul preţului mediu din utlimele trei luni. Preţurile la utilităţi trebuie lăsate să scadă şi mai mult decât media ultimelor trei luni, dacă preţurile petrolului, gazelor şi energiei coboară în continuare pe piaţa externă aşa cum de altfel s-a şi întâmplat deja”, susţine Titus Corlăţean, vicepreşedintele Senatului.
  Senatorul PSD anunţă că Parlamentul va vota decretul privind instituirea stării de urgenţă în aceasta săptămână, în condiţiile constituţionale.
  „Parlamentul va respecta Constituţia şi vom analiza dacă mai sunt lucruri care trebuie modificate în procesul de adoptare a decretului de instituire a stării de urgenţă. În această (luni – n.red.) seară vom ţine şedinţa BPR într-un format inedit, prin videoconferinţă şi vom stabili ca acest decret să fie supus dezbaterii şi votului Parlamentului în cursul acestei săptămâni, în temeiul legal prevăzut de Constituţie”, mai spune Corlăţean.
  Decretul privind instituirea stării de urgenţă a fost publicat în Monitorul Oficial, iar măsurile din document au intrat deja în vigoare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img