Competițiile de copii și juniori oprite în România

Poziția FRF
Dupa ce LPF a hotarat ca meciuriile din Liga 1 sa se dispute fara spectatori pana pe 31 martie, FRF a venit cu o masura suplimentara.
Având în vedere hotărârea de a închide instituțiile de învățământ preuniversitar între 11 și 22 martie, Federația Română de Fotbal a decis suspendarea tuturor competițiilor de copii și juniori organizate de FRF și Asociațiile Județene de Fotbal până la redeschiderea școlilor.

Ce zice FRB?
Avand in vedere noile masuri impuse, luni seara, de autoritatile romane, privind prevenirea extinderii virusului COVID-19, si anume inchiderea tuturor scolilor si gradinitelor intre 11-22 martie, cu posibilitatea de prelungire a acestei perioade, Consiliul Director al FRB a decis, astazi, in regim de urgenta, cu majoritate de voturi, urmatoarele:
1. Suspendarea pe durata inchiderii unitatilor de invatamant preuniversitare a tuturor competitiilor oficiale de baschet la nivel de juniori, inclusiv U20, organizate de catre FRB si de catre Asociatiile Judetene de Baschet si Asociatia Municipala de Baschet Bucuresti. Din cauza faptului ca in Liga 1 activeaza preponderant sportivi juniori, se decide si supendarea acestei competitii pentru aceeasi perioada.
2. Pentru operativitate in luarea deciziilor, se instituie un Comitet pentru Situatii de Urgenta care va putea lua orice hotarare necesara in domeniul baschetablistic in contextul prevenirii epidemiei de COVID-19. Comitetul pentru Situatii de Urgenta din cadrul FRB este format din Horia Paun, Dan Berceanu, Claudiu Fometescu si Doru Toma.
Totodata, reamintim faptul ca meciurile din Liga Nationala de Baschet, Masculin si Feminin, se vor desfasura fara spectatori pana la data de 31 martie 2020.

La scrimă…
Comitetul Executiv al Federației Române de Scrimă a decis amânarea organizării tuturor competițiilor de scrimă de pe teritoriul României pentru perioada 09.03.2020 – 19.04.2020, cu mențiunea că prioada poate fi prelungită în funcție de situația națională creată de epidemia de COVID -19.
Decizia are la bază adresa nr.14 a MTS, din 08.03.2020, referitoare la măsurile de prevenție impuse de Guvernul României în vederea combaterii epidemiei de coronavirus (COVID – 19).
De menționat că și la nivel de Satu Mare multe cluburi ce au grupe de copii și junior au anunțat că sistează chiar și antrenemantele zilnice până la finalul lunii martie..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

PSD: PNL să nu se atingă de banii copiilor și ai pensionarilor

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul partidului, că Guvernul are bani...

O nouă fotografie cu premierul care fumează în şedinţa de Guvern, publicată pe Facebook

O nouă fotografie cu premierul Ludovic Orban care fumează în spaţii închise a fost publicată, duminică, pe Facebook, de această dată Orban fiind surprins...

De unde vine denumirea oraşului Carei şi cum era perceput în perioada Evului Mediu

În Regestrum Varadiense există o diplomă datată în anul 1221, în care apare numele lui Józsa (Jose-Ioan), pe care-l putem considera ca primul strămoş...

Barul “La Guvernu’ Vesel” s-a deschis!

Primul local din România s-a deschis încă chiar în timpul pandemiei de coronavirus. Este vorba despre barul ”La Guvernu’ Vesel”. Primii clienți sunt chiar...

Se stabileşte data la care se reia Liga a 4-a

Relaxarea post Covid-19 vine cu vesti bune si pentru fotbalul judetean. Presedintele AJF Satu Mare, Stefan Szilagyi, ne-a anuntat ca marti dimineata la ora...