More


  Fără cadouri scumpe de 8 Martie! Un ghiocel este de ajuns

  - Advertisement -

  Apropierea zilei de 8 Martie a băgat în priză părinţii elevilor de la mai multe şcoli din municipiul Satu Mare, care pe grupurile de pe WhatsApp şi Facebook au luat iniţiativa de colectare a banilor de cadouri pentru educatoare, învăţătoare, diriginte, secretare de şcoală etc. Potrivit informaţiilor de la părinţii care au sesizat situaţia, sumele pornesc de la 10-20 de lei, până la 100-150 de lei/ copil, cu o medie de 50 de lei. Din discuţiile de pe grupurile de părinţi reiese că darurile, însoţite de lista cu numele cotizanţilor, sunt dintre cele mai diverse: de la bani daţi în plic direct cadrului didactic sau strecurat printre florile unui buchet generos sau într-o cutie de bomboane, până la bijuterii scumpe sau carduri-cadou camuflate în mărţişoare, parfumuri, poşete, laptop-uri, telefoane sau maşini de spălat. Iniţiativa porneşte de la câteva mămici, iar ceilalţi părinţi se conformează, chiar dacă nu sunt de acord cu această practică, de teamă ca post-sărbătoare copiii lor să nu fie marginalizaţi.

  Codul etic al profesorului spune că astfel de “atenţii” ar trebui să rămână unele simbolice, autorităţile precizând în repetate rânduri că astfel de practici sunt ilegale, iar achizițiile care se fac trebuie făcute prin comitetele de părinți.

  “Un ghiocel poate fi oferit profesorilor, cadouri nu” este mesajul unei postări pe internet din partea unui părinte care doreşte să atragă atenţia asupra acestor practici.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img