More


  Ministrul Educației anunță suspendarea olimpiadelor școlare județene și regionale

  - Advertisement -

   

  Ministrul Educației anunță suspendarea olimpiadelor școlare județene și regionale, în contextul prevenirii infectării cu CORONAVIRUS
  Ministrul Educației, a decis ca toate olimpiadelor școlare județene și regionale, care urmau să se desfășoare în perioada următoare să se suspende. ”Oricum ar fi, adică indiferent de decizia privind închiderea școlilor, am decis suspendarea oricăror activități în cadrul olimpiadelor școlare, concursurilor sportive.
  Ministerul Educației așteaptă decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă privind închiderea școlilor”, a declarat pentru HotNews Monica Anisie.
  Aceasta a mai spus că decizia privind închiderea școlilor trebuie votată de cei 19 membri din Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă. ”La momentul acesta, dacă se decide închiderea școlilor mesajul nostru pentru elevi este ca ei să stea acasă. Mesajul este ca elevii să nu iasă în locurile aglomerate unde să nu fie protejați, precum mallu-urile”, a mai spus Monica Anisie.
  Suspendarea olimpadelor școlare vine ca o măsură de prevenire a îmbolnăvirii cu coronavirus. Ministrul educației a hotărât suspendarea desfășurării tuturor olimpiadelor până la o dată care va fi comunicată ulterior.
  În cadrul videoconferinței a fost discutată și Procedura și criteriile de suspendare a cursurilor școlare în unitățile de învățământ în contextul confirmării unui caz/mai multor cazuri de COVID-19. Toți elevii/studenții/cadrele didactice care se întorc din din Italia, China, Iran, Coreea de Sud vor fi izolați la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. Totodată, inspectoratele școlare au obligația să monitorizeze toate cazurile de elevi și cadre didactice care sunt izolați la domiciliu și să raporteze zilnic Ministerului Educației și Cercetării.
  Monica Anisie a spus că practica în spitale este suspendată se suspendă și în cazul elevilor de la școlile sanitare postliceale.

   

  nele Universități din România încep
  să își suspende cursurile până pe 31 martie

  Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu suspendă activitățile didactice și de practică în spitalele din orașul Sibiu pentru studenții Facultății de Medicină, în perioada 9-31 martie. La fel și Universitatea „Ovidius” din Constanța a decis azi suspendarea lucrărilor practice și a cursurilor care se desfășoară în spitalele din oraș până la finalul lunii martie.
  „Având în vedere situația epidemiologică privind infecția cu COVID 19 și Hotărârea nr. 6 din 06.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României se suspendă în totalitate activitatea didactică a studenților din spitalele în care ne desfășurăm activitatea, până la data de 31 martie 2020. Activitatea didactică desfășurată în alte spații decât spitalele partenere se va desfășura conform orarului. Toate informaţiile referitoare la desfășurarea procesului didactic vor fi transmise studenţilor prin șefii de an”, a declarat conf. univ. dr. Gabriela Boța, decanul Facultății de Medicină, potrivit unui comunicat transmis luni.
  Conducerea ULBS a decis ca în toate spațiile didactice și administrative să fie montate dozatoare cu dezinfectanți.
  „În acest moment situația la nivelul orașului și, implicit a universității, nu impune măsuri extreme, ci doar de prevenție. Suntem în permanent contact cu autoritățile și vom adapta măsurile în funcție de deciziile ce se vor lua la nivel național”, a declarat prof. univ. dr. Sorin Radu, rectorul ULBS.
  Și Universitatea „Ovidius” din Constanța a decis ieri suspendarea lucrărilor practice și a cursurilor care se desfășoară în spitalele din oraș până la finalul lunii martie.
  „Comitetul de Urgență al Universității Ovidius din Constanța a decis suspendarea tuturor lucrărilor practice și a cursurilor care se desfășoară în spitalele partenere, în perioada 9.03.2020-31.03.2020. Măsura vizează facultățile cu profil medical, iar pregătirea studenților urmează să se desfășoare fie în spațiile didactice din afara spitalelor, fie prin diseminarea cunoștințelor utilizând instrumente digitale de comunicare”, au transmis, luni, reprezentanții UOC.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img