More


  Ministrul sănătății și luminița de la capătul COVID-ului: ”Mulţumesc populaţiei! Trebuie să mai aibă răbdare 10 zile !”

  =

  Românii trebuie să mai aibă răbdare între şapte şi zece zile, a declarat Nelu Tătaru duminică dimineaţa, ministrul Sănătăţii mulţumind populaţiei că a respectat indicaţiile privind distanţarea socială prin petrecerea nopţii de Înviere în case.

  sursa foto mediafax

  „Majoritatea românilor au înţeles mesajul, iar Noaptea de Înviere a fost o noapte liniştită, o noapte de suflet, o noapte în care fiecare dintre noi am avut speranţă. Au fost şi comunităţi, cum aţi arătat şi dumneavoastră, unde lumea a înţeles într-un alt mod să respecte regulile. Ţin să menţionez că, în funcţie de respectarea acestor reguli, vom avea şi viitorul acestei pandemii. Un viitor care poate însemna un vârf lent, cum spuneam, pe care o să îl vedem la 7 – 10 zile după Sărbătorile Pascale, sau poate fi un vârf ascuţit, care se poate prelungi, cu o creştere a numărului de cazuri spre 15.000 şi chiar mai mult. În aceste condiţii, fiecare localitate, mă repet, va fi evaluată şi se vor lua măsurile necesare”, a declarat, duminică, Nelu Tătar,u la B1 TV, potrivit News.ro. Ministrul Sănătăţii a precizat că vom avea oricum o creştere a numărului de cazuri şi a numărului de decese. „Nu neapărat exponenţială, dar va fi o creştere. Vom avea şi un număr de decese. Gândiţi-vă că avem 248 de pacienţi internaţi în terapie intensivă, o parte dintre ei pe suport ventilator, şi atunci comorbidităţile care există la aceşti pacienţi pot duce şi la deces. Vom avea o creştere – faţă de ieri avem o creştere cu 328 de cazuri, avem şi 17 decese în plus – dar, mă repet, nu este acea creştere să vedem o dublare de la o zi, la alta. Încă avem o creştere lentă, pe care trebuie să o menţinem în acest ritm, pentru a putea păstra şi o activitate normală în unităţile spitaliceşti, a nu pune presiune în unităţile de primire urgenţe şi nici pe corpul medical sau pe aparatura existentă”, a mai spus Nelu Tătaru.

  Întrebat ce le transmite românilor izolaţi în case, Nelu Tătaru a declarat: „În primul rând, le mulţumesc că au înţeles mesajul, că au înţeles restricţia, că au înţeles momentul prin care trecem. Le mulţumesc, în acelaşi timp, fraţilor mei din corpul medical, care au înţeles şi ei, la rândul lor, momentul, chiar dacă am început într-o perioadă de frică, teamă sau neîncredere. Suntem într-un moment care reprezintă pentru noi, ca popor, o mare provocare. Suntem într-un moment în care chiar dacă vedem că ziua s-a mărit, afară este frumos, trecem prin cele mai importante sărbători creştineşti. Este un moment care ne pregăteşte pentru viitorul acestei naţiuni. Suntem într-un moment în care chiar dacă avem restricţia, să facem în continuare aceste sărbători în casă, în familia restrânsă, pentru a putea fi la anul într-o familie lărgită, cu cei apropiaţi, să ne bucurăm de viaţă”.   Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat duminică, la ora 13, că pe teritoriul României au fost confirmate 8.746 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.892 au fost declarate vindecate şi externate. 256 de pacienţi sunt la terapie intensivă. La ora transmiterii acestei ştiri, numărul deceselor provocate de coronavirus, confirmate în România, era de 434.

  sursa adevarul.ro

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img