More


  Ciolacu vrea să interzică proiectele privind autonomia teritorială! ”După 30 de ani, se termină acest cretinism de folosire a unui conflict interetnic politic”

  - Advertisement -

  Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat, miercuri, depunerea, împreună cu preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a două proiecte de hotărâre de modificare a regulamentelor Camerei şi, respectiv, Senatului, potrivit cărora nu vor fi luate în considerare pentru dezbatere proiectele care afectează caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român şi integritatea teritoriului României, potrivit Agerpres.

  Ciolacu a făcut această precizare la dezbaterea proiectului UDMR de modificare a Codului administrativ, care prevede şi obligativitatea oficializării, în anumite situaţii, a limbilor minorităţilor naţionale în administraţia publică locală.

  “Eu consider că acest derapaj este evident, este un conflict declanşat interetnic nepermis şi duce într-o direcţie, de către preşedintele României, a anilor 1990. De aceea, atât eu, cât şi domnul Robert Cazanciuc, preşedintele Senatului, depunem astăzi două proiecte de hotărâre privind modificarea regulamentului Camerei Deputaţilor şi al Senatului. Primul articol unic: ‘Regulamentul Camerei Deputaţilor, aprobat prin hotărâre a Camerei Deputaţilor numărul 8 în 1994, publicat în Monitorul Oficial al României partea întâi, numărul 338 din 27 aprilie 2020, se modifică după cum urmează: În cazul iniţiativelor legislative, reţinerea lor spre dezbatere şi adoptare, ca prima Cameră sesizată sau trimiterea la Senat a celor pentru care Camera Deputaţilor este Cameră decizională, nu sunt luate în considerare iniţiativele legislative care afectează caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, precum şi cele care afectează integritatea teritoriului României’. Cu alte cuvinte, după 30 de ani, se termină acest cretinism de folosire a unui conflict interetnic politic”, a precizat Ciolacu.

  Inițiativa legislativă a UDMR de modificare a Codului administrativ a fost adoptată tacit de Senat pe 23 aprilie şi înregistrată pe 29 aprilie la Camera Deputaţilor în vederea dezbaterii.

  Senatul a respins săptămâna trecută un proiect inițiat de UDMR privind autonomia Ținutului Secuiesc, care inițial fusese adoptat tacit de Camera Deputaților.

  sursa digi24.ro  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img