Gabriel Leș: “Ministrul Oros trebuie să plece”

Ministrul Oros trebuie să plece din funcție până nu distruge întreg sectorul agricol și alimentar al României și până nu transformă fermierii români în săracii Europei, este de părere senatorul PSD de Satu Mare, Gabriel Leș, fost ministru al Apărării. Gabriel leș spune că s-au făcut greșeli grave asupra agriculturii românești.

”Greșeli grave cu efecte majore asupra agriculturii românești:
1) N-au asigurat resursele necesare pentru irigații, deși e o secetă cumplită.
Din cele 1,5 milioane de ha irigabile, lăsate la cheie de guvernarea PSD, abia dacă s-au irigat câteva sute de mii de hectare.
Sunt 340 de proiecte aprobate, pentru darea în funcțiune a irigațiilor pentru încă 800,000 ha, care zac în sertarele ministerului.
Cea mai importantă investiție – Canalul Siret-Bărăgan – nu are finanțare.
2) Nu s-au dat despăgubiri fermierilor pentru culturile compromise de secetă.
E cu atât mai grav cu cât ministrul Oros admitea public că sunt 3.000.000 de hectare afectate.
Absurd ministrul Oros, alături de premierul Orban, anunța că banii de despăgubiri ajung la fermieri DUPĂ recoltare!!! (…) Deci nu recoltezi, nu capeți despăgubiri! Și dacă ai întors deja cultura pentru că a fost compromisă de secetă, ce să mai recoltezi?!!!
3) Pierderi uriașe pentru legumicultorii români!
Blocarea legumicultorilor la accesul pe piață care le-a provocat pagube de sute de milioane de lei, în această perioadă!
Ministerul Agriculturii nu a identificat nici o soluție viabilă în a permite accesul pe piață. Ministrul Oros a generat o platformă online pentru vânzări, care însă n-a folosit la nimic!
Ministrul Oros și guvernarea PNL a blocat Casa de Comerț Unirea, care ar fi putut prelua mare parte a legumelor acestor fermieri.
4) Niciun EURO adus în țară din fondurile alocate de Comisia Europeană pentru sprijinirea agricultorilor afectați de pandemie!
5) Blocarea ori subfinanțarea unor programe esențiale din Agricultură, doar pentru că erau ale PSD!
Irigații, apă gratuită, antigrindina, tomate, usturoi, Bazna-Mangalița, revitalizarea liceelor agricole, sprijin pentru tinerii fermieri, reducere TVA la alimente bio, miere-n școli, etc,etc.
6) Bâlbe și ezitări în lanț, demiteri/numiri politice arbitrare.
Ex. Interdicția exportului de cereale revocată în aceiași zi. Dezastrul vaporului scufundat cu 15.000 de oi. Demiterea directorului general – cercetător de prestigiu – de la conducerea Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale din Buzău”, a declarat Gabriel Leș.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

ULTIMELE INFORMAȚII din Petea. Ce au făcut vameșii maghiari

Situație mai mult decât ciudată în Vama Petea. Potrivit informațiilor Gazeta de Nord Vest, vameșii maghiari ar fi permis până la ora 11.00 tranzitarea...

DECIZIE. TAROM și WIZZ AIR reiau cursele AERIENE de la Satu Mare. Atât cele spre LONDRA, cât și spre București

Cursele aeriene încep să revină pe Aeroportul Internațional Satu Mare. Este vorba atât de cursele spre Londra, cât și spre București. Potrivit anunțului făcută de...

BĂTAIE DE JOC. Românii, trimiși de la Urziceni, la Petea, dar ambele vămi sunt BLOCATE

Recent Gazeta de Nord Vest a aflat că situația de la Vama Petea, unde autoritățile maghiare, fără să dea nicio explicație, nu permit tranzitarea...

INEXPLICABIL. BLOCAJ în Vama PETEA. Nimeni NU INTRĂ, nimeni NU IESE

Cu toate că aseară, ministrul român de interne, Ion-Marcel VELA, a anuțat ieri, după întâlnirea cu omologul său maghiar, Sándor PINTÉR că începând cu...

ALERTĂ! Două NOI CAZURI de INFECTARE cu coronavirus, CONFIRMATE La Satu Mare. Câte sunt în prezent

Din nefericire, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Satu Mare au mai fost confirmate două noi cazuri de coronavirus. În prezent, numărul...