More


  În Sălaj se poate, în Sătmar nu!!!

  - Advertisement -

  Dacă la Satu Mare s-a decis că nu există nicio zonă metropolitană și că totți sătmărenii trebuie să completeze declarații atunci când își părăsesc localitățile de domiciliu, autoritățile Sălăjene văd într-un alt fel această situație.

  ”În urma ședinței extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj, care a avut loc în data de 18 mai 2020, au fost adoptate următoarele:

  În vederea aplicării în mod unitar a prevederilor Hotărârii CNSU nr. 25/14.05.2020 privind propunerea unor măsuri necesar a fi aplicate pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, se asimilează cu “Zona Metropolitană Zalău”, unitățile administrativ teritoriale care fac parte din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Zona Metropolitană Zalău”. Acestea sunt cele nominalizate în lista de mai jos.

  În perioada stării de alertă, circulația persoanelor în interiorul unităților administrativ teritoriale care fac parte din lista de mai jos, se poate face fără declarație pe propria răspundere.

  Circulatia între localitățile unui UAT (municipiu, oraș, comună) se face fără declarație pe propria răspundere.

  LISTA UAT-urilor din județul Sălaj asimilate ca ,,Zona Metropolitană Zalău”, în sensul Hotărârii CNSU nr. 24/14.05.2020 privind instituirea stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor, în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARSCoV – 2:: 1. ZALĂU, 2. CEHU SILVANIEI, 3. JIBOU, 4. ŞIMLEU SILVANIEI, 5. AGRIJ, 6. BOCŞA, 7. CRASNA, 8. CREACA, 9. CRIŞENI, 10. DOBRIN, 11. HERECLEAN, 12. HIDA, 13. HOROATU CRASNEI, 14. MESEŞENII DE JOS, 15. MIRŞID, 16. PERICEI, 17. SĂLĂŢIG, 18. ŞAMŞUD, 19. VÂRŞOLŢ.

  Din 2015 (anul înființării Asociației de Dezvoltare Intercomunitare) și până astăzi, Comuna Sărmășag s-a retras din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară și au intrat comunele Șamșud și Horoatu Crasnei.

  Sălăjenilor din cele 19 localități menționate anterior, le reamintim că scopul înlesnirii deplasării în interiorul Zonei Metropolitiane vine, în primul rând, în sprijinul celor care muncesc în municipiul Zalău, care fac zilnic sau periodic naveta între localitatea de domiciliu și municipiul reședință de județ. Vă recomandăm să evitați deplasările care nu sunt urgente sau care pot fi amânate și să respectați, în continuare, măsurile de distanțare și de prevenție transmise de autorități. Printr-un efort comun, cu respect reciproc și solidaritate, ne vom apropia de mult așteptata revenire la normalitate”, se arată într-un comunicat de presă semnat de prefectul județului Sălaj, Marcel-Virgil Țurcaș.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img