More


  Masca obligatorie, purtată şi nu prea prin Sătmar!

  =

  Sigur că una din cele mai mari dispute, odată cu intrarea în starea de alertă, a fost obligativitatea purtării măştii în spaţiile închise. Desigur, au fost gurile rele care au atacat prezenta decizie invocând pe bună dreptate că în starea de urgenţă nu a fost obligatorie purtarea măştii şi de ce ar fi acuma?

  Chiar dacă este obligatorie în spaţiile închise, am văzut câţiva cetățeni, ieri, la o bancă stând la coadă pentru a intra în instituţie fără mască şi care au fost “altoiţi “ până şi-au pus masca la intrarea în bancă! Bursa zvonurilor zice că în minunatul nostru Sătmar nici în instituţiile publice nu prea se poartă masca obligatorie! Că vorba românului: “Unde-i lege nu-i tocmeală!” Motive care mai de care mai “întemeiate”, ba că nu pot respira, ba că pe unii îi irită, ba nu văd, ba îşi pierd echilibrul, ba li se aburesc „înaintaşii”, ba nu îs cool şi tot aşa! Apoi ieri am publicat noi un material în care uite nucleara: ’’Masca purtată 8 ore, pericol pentru sănătate. Nu este recomandat să purtați masca timp de opt ore, la locul de muncă. Ele pot deveni periculoase pentru sănătate. Ce înseamnă să porți mască 8 ore pe zi fără întrerupere, care sunt pericolele dacă ne inhalăm propriul dioxid de carbon?” a fost întrebat, la Antena 3, medicul Adrian Marinescu. Medicul primar de la Institutul de Boli Infecțioase ”Matei Balș” a răspuns: ”Eu n-aș purta masca o perioadă atât de lungă de timp, aș face pauză, aș aerisi încăperea. Trebuie să existe pauze, în cele opt ore trebuie să existe și pauza obligatorie. Da, este periculos pentru sănătate, mai ales pentru cei cu afecțiuni cronice, e clar că e oxigenare redusă”.

  Na, fraţilor, apoi ce facem? Nu purtăm şi putem lua temutul Coronavirus, purtăm şi ne punem sănătatea în pericol? Sau o să facem dracu’ atac de cord stresându-ne şi punând întrebări la care răspunsurile se bat cap în cap?

  Totuşi, fiind obligatoriu şi respectând legea, persoanele cu care intrăm în contact şi punând preţ pe sănătate, în spaţiile închise ar trebui purtată! Părerea mea! Sau ca şi cetăţeanul turmentat al lui Caragiale: Dar eu cu cine votez? Ori în cazul măştii, pentru ce votez? Linişte, sănătate sau corectitudine?  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img