More


  PSD şi Pro România au cerut demisia imediată a Monicăi Anisie

  =

  Grupul Parlamentar Pro Europa a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor că depune o moţiune simplă împotriva Ministrului Educaţiei, Monica Anisie. Moţiunea este susţinită şi de deputaţii PSD.

  „Având în vedere haosul provocat în educaţie de ministrul Monica Anisie, vă anunţăm că deputaţii Grupului Pro Europa împreună cu grupul PSD depun astăzi o moţiune simplă.Astfel, motiunea intitulată “Pas cu pas, am ajuns în colaps educaţional, PNL a creat o Românie needucată”, cerem constatarea eşecului, respectiv demiterea imediată a ministrului Educaţiei, Monica Anisie”, a declarat Titus Dobre, deputat Pro România.
  Trebuie specificat faptul că moţiunea simplă este doar consultativă. Spre deosebire de moţiunea de cenzură care duce la căderea Guvernului, moţiunea simplă are ca efect doar adresarea unui advertisment politic cu scopul de a remedia o situaţie eronată fără a creea de partea Guvernului obligaţia de a o respecta.
  Replici acide din partea PSD la adresa Ministrului Educaţiei, în plenul Camerei Deputaţilor. Monica Anisie spune că nu poate fi afuzată de slaba pregătirea a sistemului de învăţământ dar nici nu va arăta cu degetul în trecut.
  ”Circul şi haosul în invăţământul online îl resimt cu toţii, elevi, profesori şi părinţi. Doamna Anisie trăieşte în bula ei de la partid şi pe zi ce trece face şi mai mare haos în sistemul de învăţământ În ultimele două luni am văzut cu toţii ce înseamnă ca un politruc neprofesionist să conducă învăţământul românesc”, a declarat Mihaela Huncă, deputat PSD.
  Ministrul Educaţiei s-a apărat în faţa atacurilor Opoziţiei şi susţine că nu poate fi acuzată pentru slaba pregătire a sistemului de educaţie.
  ”Stimaţi parlamentari, în ceea ce priveşte continuarea procesului de educaţie, deciziile pe care le-am luat au fost întotdeauna în concordanţă cu situaţia epidemiologică. Pornind de la realităţile sistemului, un sistem care nu a fost pregătit pentru trecerea imediată la învăţarea online, lucru pentru care nu voi arăta cu degetul în urmă, dar pentru care nici nu pot fi acuzată”, a fost reacţia ministrului Educaţiei, Monica Anisie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img