More


  Recomandare dată de ministrul sportului: ”Copiii și juniorii NU reiau antrenamentele. Campionatele lor trebuie închise”

  - Advertisement -

  Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a susținut marți o conferință de presă în care a încercat să explice condițiile în care se va relua activitatea sportivă după terminarea stării de urgență, adică după 15 mai.  Copiii și juniorii nu pot reîncepe pregătirea, iar campionatele lor ar trebui anulate.

  Concret, cei care vor relua activitatea sportivă vor fi doar componenții echipelor de seniori care mai vor să termine campionatele (e cazul fotbalului și, dacă vor avea puterea financiară de a respecta normele drastice impuse, al handbalului) și ai loturilor olimpice, dar numai în condiții stricte de izolare în cantonament. De asemenea, există o listă cu sporturi individuale în care se poate reîncepe pregătirea. Practic, se va intra în cantonament în 15 mai sau când dorește un club sportiv și se va ieși de acolo abia după terminarea competițiilor, sau dacă se vor relaxa de tot măsurile, ceea ce nu va fi cazul în viitorul apropiat. Adică urmează un cantonament de două-trei luni.

  Ministru Stroe a fost intrebat  dacă vor putea fi reluate și antrenamentele copiilor și juniorilor în sporturile de echipă, dar și care va fi soarta campionatelor naționale la care aceștia participau. Conform oficialului român, antrenamentele de juniori nu se vor relua în viitorul apropiat. ”Cu copiii, cu juniorii, cu tineretul, lucrurile trebuie privite în paralel cu ce se întâmplă în domeniul școlar. E evident că în momentul de față nu poate fi cazul reluării antrenamentelor sportive la nivel de juniori. Vreau să fie bine înțeles de toată lumea. Reluarea sportului se face treptat, gradual. Vom începe cu seniorii. Vom evalua situația permanent, din două în două săptămâni și când ne vom asigura că toate riscurile sunt diminuate, vom putea relua și antrenamentele copiilor și juniorilor”, a spus ministrul Ionuț Stroe.

  ”Competițiile juniorilor trebuie închise, dar e numai o recomandare”

  În ceea ce privește soarta campionatelor de copii și juniori care trebuiau încheiate în această primăvară sau vară, Ionuț Stroe e de părere că acestea trebuie suspendate definitiv. Dar, așa cum a declarat, aceasta e doar o recomandare a MTS, fiecare federație urmând să decidă în cazul propriilor competiții. ”Evident că aceste competiții ale juniorilor trebuie închise. Dar nu noi ca minister spunem asta, e sarcina organizatorilor, a federațiilor, să acționeze cu curaj și responsabilitate, să reprogrameze, să anuleze, să amâne aceste competiții. Nu noi vom transmite, noi doar le-am făcut recomandări și sarcina e a celor care le organizează să respecte regulile”, a explicat Ministrul Tineretului și Sportului.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img