More

    VIDEO. Femeile NU au fost AGRESATE! ACUZAȚIILE aduse personalului de pază de la Spitalul Județean NU se confirmă

    Conducerea Spitalului Județean Satu Mare infirmă acuzațiile aduse de două femei cum că acestea ar fi fost agresate de persoanlul de paza de la intrarea în curtea instituției.

    Din imaginile puse la dispoziție, se poate vede foarte clar că cele două femei nici măcar nu au fost atinse de personalul de pază, deși femeile au intrat peste acceptul lor în curtea spitalului.

    Redăm integral poziția conducerii Spitalului Județean Satu Mare.

    ”Ca urmare a unor sesizări apărute în spațiul mass-media referitor la agresiunile la care ar fi fost supuse două doamne care au încercat să intre în incinta Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, pentru a ridica actele de deces ale soțului, respectiv tatălui, vă facem cunoscut faptul că în acest moment este în curs de derulare o anchetă.

    Cele două doamne acuză personalul de la Serviciul de Pază că le-ar fi agresat în momentul în care au încercat să intre în incinta unității spitalicești. Acest aspect nu reiese însă din imaginile video surprinse la intrarea în curtea spitalului și nici din declarațiile personalului medical și al celui de pază. Ancheta este însă în curs de desfășurare.

    Vă reamintim că în acest moment, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, nu este posibilă intrarea în spital a aparținătorilor bolnavilor, iar problemele legate de actele de deces se soluționează pe baza unor protocoale stricte, așa cum de altfel s-a întâmplat și în cazul familiei reclamante, respectându-se astfel măsurile sanitare de prevenire a răspândirii coronavirusului.

    Cu această ocazie transmitem familiei îndoliate sincere condoleanțe!” este mesajul postat pe pagina de Facebook a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

     

    Un sătmărean a decedat duminică la Spitalul Județean Satu Mare. Soția și fiica s-au dus să ridice actele de deces pentru a putea să îl înmormânteze. S-au dus astăzi la Spitalul Județean, dar în loc să fie primite cu compasiune, au fost primite într-o manieră reprobabilă de către unii angajați de la pază. Nici mai mult nici mai puțin, fiica răposatului a spus că paznicul a bruscat-o pe mama sa, amenințându-le mai apoi că le scot cu picioare în (…).

    După cum era și normal în situația dată, cu suferința provocată de pierderea tatălui și agresarea mamei, fiica a reacționat pe măsură. ”Sensibilizați” la culme, cei doi indivizi de la pază au chemat un echipaj de Poliție, susținând, culmea ironiei, că tot ei au fost amenințați.

    Redăm mai jos mărturia sătmărencei. Unele pasaje sunt cenzurate, din cauza limbajului:

    ”Dimineața la ora 9.00 am fost chemată la Spitalul Județean să ridic actele de deces ale tatălui meu. Doi “armăsari” de la pază și ordine, adică portari, îmi spun să sun la numărul afișat pe poartă. Ok, sun, cer la Urologie, mi se spune să urce soția decedatului, adică mama. Mama intră pe poartă, eu rămân pe loc, cei doi portari o iau de braț: Alo, unde mergi? Păi, a zis doctorul să urc… Ăștia trag de ea, strigând: aici noi comandăm, nu doctorul.

    Intru în curte, îi intreb care e problema lor, la care unul dintre ei îmi spune: hai, că vă scot cu picioare în c.r! Ripostez! Îi spun: vezi să nu îți dau eu un picior în gură! El, către colegul lui: ai auzit? M-a amenințat! Cheamă poliția! Cheamă, zic… Și cheamă, dar nu prin 112, ci pe numărul personal.

    Ajung doi agenți, intră cu mașina în curte! Li se arată spre mine. Se apropie, îmi cere actul de identitate, îl dau. Îl cere și pe al mamei, nu îl avea la ea, că între timp l-a luat asistenta să facă actele. Vă amendez, pentru că refuzați să ne dați actul de identitate! Pe bune? Și încă eram calmă. Îi spun id…. că buletinul e sus, în spital.

    Comentați? Strigă el la mine, vedeți că vă încătușez! Nah, asta vreau s-o văd! Îi spun să se legitimeze, îmi spune că a făcut-o, dar n-am fost atentă. Apare portatul: vreau să scrii acolo că doamna m-a amenințat. Citez portarul: a zis că îmi dă un picior în p….!( scuzați vocabularul), dar exact așa a spus. Îi spun: minte, am zis că îi dau în gură, în p…. nu aveam cum să spun, din moment ce nu e bărbat, doar se crede!

    Polițistul mă amenință iar cu cătușele dacă nu tac! În fine, îmi scrie procesul verbal, nu îl semnez și spun că vreau și eu să depun o plângere. Nu se poate, spune polițistul! Iar dacă apelați la 112 vă dau încă o amenda de 500 de lei pentru apel abuziv. La care portarul, aici Marc (Adrian Marc – managerul Spitalului Județean Satu Mare, n.red.) e șeful, plângeți-vă la el, și râde ca p…… Scuzati expresia!”.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE