More


  Bill Gates, finanţează Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cea mai populară instituţie a crizei Covid-19

  =

   

  Are un buget de 4,4 miliarde de dolari pe an, cu 60% mai mare decât al Crucii Roşii şi de trei ori mai mult decât bugetul Medici Fără Frontiere.

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii, cea mai populară instituţie din criza Covid-19, a fost ameninaţată de preşedintele american Donald Trump că va rămâne fără finanţare din partea Statelor Unite. Trump a acuzat OMS că este subordonată Chinei şi că nu a fost suficient de fermă şi de transparentă în perioada pandemiei de Covid-19. Mai mult, o anchetă a jurnaliştilor de la Associated Press arată că oficialii chinezi au ascuns date importante OMS la începutul pandemiei şi că oficialii OMS ştiau asta, dar au preferat să mulţumească public Chinei pentru colaborare.Cine este totuşi OMS, cine o finanţează şi ce face cu banii? Organizaţia Mondială a Sănătăţii are o istorie de 72 de ani şi funcţionează ca o agenţie specială în cadrul Naţiunilor Unite. Cu sediul central în Geneva, are peste 7.000 de angajaţi. Banii organizaţiei se consumă pe programe de acces la servicii medicale, dar şi pe proiecte în cazurile de urgenţă medicală.
  OMS, în cifre- Fondată pe 7 aprilie 1948
  – Venituri de 4,4 miliarde de dolari în 2019
  – Peste 7.000 de angajaţi din 150 de ţări
  – Are sediul central în Geneva
  – Director general este Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, fost ministru de externe şi al sănătăţii în Etiopia
  – Cei mai mari finanţatori ai organizaţiei sunt Statele Unite, Marea Britanie şi fundaţia finanţată de fondatorul gigantului IT Microsoft, Bill Gates, şi a soţiei sale, Melinda.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img