More


  Condiţiile PSD, USR şi Pro România pentru prelungirea stării de alertă după 15 iunie. Ce au discutat cu Raed Arafat

  =

  Secretarul de stat, Raed Arafat, a discutat, la Parlament, miercuri o întâlnire cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, pe tema stării de alertă, la care au fost prezenţi lideri ai mai multor grupuri parlamentare, între care preşedintele USR, Dan Barna, şi liderul Pro România, Victor Ponta. Potrivit unor surse politice, Raed Arafat a insistat ca trebuie prelungită aceasta stare, în timp ce social-democraţii ar vrea un proiect de lege prin care să se impună anumite restricţii.

  Surse politice au declarat pentru Agerpres că s-a discutat despre redeschiderea spitalelor, în condiţiile în care trebuie ajutaţi bolnavii cronici să aibă acces la tratament. De asemenea, s-a convenit oprirea achiziţiilor directe făcute de Guvern, au precizat sursele citate.
  De asemenea, s-a căzut de acord ca cei care vin din zone cu risc epidemiologic să stea în izolare 14 zile, dar să fie şi testaţi la finalul acestei perioade – ceea ce nu se întâmplă în prezent.

  De asemenea, trebuie să se păstreze purtarea măştii în spaţii închise şi distanţarea socială.
  Potrivit surselor, se aşteaptă propunerea concretă a Guvernului, pentru că aceste măsuri pot fi implementate şi fără stare de alertă.

  “PSD va sprijini în Parlament implementarea unor măsuri responsabile de protecţie la adresa populaţiei”, au mai precizat sursele citate.

  Președintele Klaus Iohannis a declarat marţi că se impune prelungirea stării de alertă, dar că măsurile restrictive vor fi mai puține decât sunt acum în vigoare, şi le-a transmis parlamentarilor un apel la responsabilitate.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img