More


  Cseke Attila a depus din partea UDMR un proiect de lege privind data alegerilor locale, în 27 septembrie

  - Advertisement -

   

  UDMR a depus la Parlament un proiect legislativ pentru stabilirea prin lege organică a datei alegerilor locale la 27 septembrie 2020, a anunţat luni liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila.

  “Având în vedere situaţia actuală, avem nevoie de un consens larg în ceea ce priveşte data alegerilor. Astfel, în perioada premergătoare elaborării prezentei iniţiative, din poziţionările forţelor politice parlamentare s-a conturat o propunere privind data de 27 septembrie. Aşteptăm susţinerea partidelor parlamentare pentru proiectul de lege depus”, a precizat senatorul UDMR, potrivit unui comunicat.

  Cseke Attila a menţionat că Uniunea a decis să iniţieze un proiect pentru a stabili data alegerilor, considerând că propunerea elaborată în Parlament prin care au fost prelungite mandatele aleşilor locali s-a dovedit a fi cea mai bună soluţie, faţă de propunerea Guvernului în acelaşi sens.

  UDMR a cerut ca Parlamentul să dezbată în regim de urgenţă această propunere legislativă, astfel încât actul normativ să poată intra în vigoare, după un vot favorabil şi promulgarea de către şeful statului, până la 15 iulie.

  Senatorul UDMR a precizat că, astfel, Guvernul ar avea la dispoziţie 5 zile de la intrarea în vigoare a propunerii pentru a stabili calendarul acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale, măsurile tehnice necesare şi cheltuielile necesare pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor locale.

  În 15 iunie, Camera Deputaţilor a adoptat, în calitate de for decizional, proiectul de lege care prevede prelungirea mandatelor aleşilor locali până la data de 1 noiembrie. Proiectul de lege prevede ca data alegerilor locale din acest an se stabileşte prin lege organică cu cel puţin 60 de zile înaintea votării.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img