More  Dovediţi că starea de alertă nu e doar un paravan pentru derularea afacerilor de partid

   

  Partidul Social Democrat solicită Guvernului şi preşedintelui Klaus Iohannis să le dovedească mai întâi românilor că starea de alertă nu este “doar un paravan pentru derularea afacerilor de partid” şi să prezinte Parlamentului studiile epidemiologice care să ateste fără dubiu necesitatea prelungirii stării de alertă.

  “Preşedintele Iohannis cere din nou responsabilitate în condiţiile în care el şi Guvernul său se comportă iresponsabil faţă de români. Singurele lucruri pe care le-au făcut temeinic în starea de alertă au fost angajările la stat ale întregii clientele de partid şi umplerea buzunarelor firmelor de casă din banii românilor. Nici măcar o singură mască de protecţie dintre cele promise nu a ajuns până acum la persoanele vulnerabile. Nici programul de relansare economică anunţat din aprilie nu a fost prezentat. În schimb, economia s-a prăbuşit, iar şomajul a crescut într-un ritm ameţitor. Ce se întâmplă cu firmele româneşti care vor da faliment dacă această stare continuă? Dar cu cei care vor îngroşa rândurile şomerilor? Unde este responsabilitatea Guvernului pe care îl conduceţi faţă de economie? (…) Dar faţă de sănătatea bolnavilor cronici cărora le este interzis accesul la tratamente? Dovediţi mai întâi românilor că starea de alertă nu este doar un paravan pentru derularea afacerilor de partid şi prezentaţi Parlamentului studiile epidemiologice care să ateste fără dubiu necesitatea prelungirii stării de alertă. Dovediţi responsabilitate înainte de a o cere”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.
  Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că se impune prelungirea stării de alertă, cu mai puţine restricţii şi a făcut un apel către parlamentari în acest sens.
  “Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că avem în continuare în jur de 150 de persoane la tratament intensiv, internaţi în spitale, faptul că şi ultimul weekend de relaxare totuşi s-a simţit, nu în sens bun, la numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fim în continuare precauţi şi suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă”, a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni. El a arătat că în etapa următoare vor fi mai puţine restricţii propuse, dar consideră că “nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă”.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE