More


  În România sunt mai multe tulpini de coronavirus, virusul nu este stabil

  - Advertisement -

  Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Târgu-Jiu, că sunt mai multe tulpini de virus în circulaţie şi că orice virus suferă mutaţii şi modificări de patogenie.
  „Orice virus în evoluţia lui suferă mutaţii, la fel cum suferă şi modificări de patogenie. Suntem într-un context în care nu avem un virus stabil, sunt mai multe tulpini în circulaţie, avem mai multe fenotipuri. Noi ne adaptăm la evoluţie, la simptomatologie şi tratăm ca atare”, a spus Nelu Tătaru, aflat în vizită la Spitalul din Târgu-Jiu.
  Acesta a precizat că în acest moment la Terapie Intensivă sunt 180 de pacienţi şi că mortalitatea este de 10 până la 20 de cazuri pe zi.
  „Avem peste 180 de cazuri în Terapie Intensivă, avem pacienţi pe suport ventilator, din fericire aici, in Gorj, nu avem niciun pacient pe suport ventilator. Mortalitatea este de 10 până la 20 de cazuri pe zi. Orice caz de deces este o pierdere, dar noi trebuie să evaluăm într-un context de comorbidităţi, într-un context de creşterea transmisiunii comunitare în această perioadă în raport cu relaxările, cu cele două weekenduri prelungite şi îmi permit să spun cu nerespectarea regulilor”, a mai spus ministrul Sănătăţii citat de Mediafax.ro.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img