More


  Prelungirea mandatelor aleşilor locali, de la 21 iunie la 1 noiembrie, a trecut de Parlament

  =

  Membrii Camerei Deputatilor s-au reunit intr-o sedinta in plen, miercuri 11 octombrie 2017, la Palatul Parlamentului, sedinta in care pe langa alte subiecte aflate pe ordinea de zi s-a votat si motiunea simpla intitulata “PSD dauneaza grav sanatatii”, initiata de PNL, USR si PMP. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

  Legea a fost adoptată de Camera Deputaţilor cu 204 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă” şi 66 de abţineri. Raportul Comisiei juridice a fost de adoptare. În şedinţa comisiei, dar şi în timpul dezbaterilor în plen, liberalii au depus un amendament potrivit căruia data urma să fie decisă prin Hotărâre de Guvern, însă a fost respins.
  Proiectul de lege prelungirea mandatelor aleşilor locali a fost aprobat vineri în Senat cu 100 de voturi ”pentru” şi 28 de abţineri.
  Marcel Ciolacu (PSD), Florin Roman (PNL), Alfred Simonis (PSD) şi Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) au depus, joi,la Parlament, un proiect de lege pentru prelungirea mandatelor aleşilor locali până pe 1 noiembrie. Data alegerilor locale din acest an se stabileşte prin lege organică.
  ”Mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului Bucureşti, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi consiliilor judeţene se prelungesc până la data de 01 noiembrie 2020”, prevede proiectul de lege.
  Totodată, proiectul prevede că data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se stabileşte prin lege organică, cu cel puţin 60 de zile înaintea votării.
  De asemenea, se menţionează că la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 listele de susţinători vor putea fi semnate şi depuse şi electronic.
  Cei patru parlamentari arată că proiectul a fost depus având în vedere că, în contextul epidemiologic actual, alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale nu pot fi organizate în termenul prevăzut de legislaţia în vigoare, deoarece operaţiunile preelectorale şi electorale nu pot fi realizate fără riscuri majore la adresa sănătăţii publice şi fără încălcarea măsurilor dispuse de autorităţile medicale şi ţinând cont de faptul că alegerile trebuie să se desfăşoare într-un climat sigur, de natură să permită exercitarea efectivă a drepturilor fără restrângeri ale drepturilor politice şi cu asigurarea siguranţei tuturor celor implicaţi.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img