Traian Băsescu, furibund la adresa puterii: “Actuala stare de alertă nu este bună nici să opreşti o gripă”

 

Traian Băsescu a afirmat, în direct la România TV că starea de alertă impusă de Guvern nu este folositoare acum, deoarece măsurile propuse sunt mult prea slabe ca să fie eficiente.

“În România, măsurile s-au relaxat înainte ca primul val să fie tratat de medici. Din demagogie, din populism, starea de urgență s-a ridicat prea repede și măsurile de relaxare au fost adoptate mult prea repede. Factorii politici au ratat, în mod categoric, tratarea convingătoare a bolii în prima etapă”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu, în exclusivitate la România TV.

El a precizat că valul doi al bolii este încă departe de România și că el se manifestă acum abia la nivelul Chinei care face eforturi pentru a restrânge răspândirea bolii.

Traian Băsescu a afirmat că starea de alertă impusă de Guvern nu este folositoare acum, deoarece măsurile propuse sunt mult prea slabe ca să fie eficiente.

„Actuala stare de alertă nu este bună nici să oprești o gripă, darămite o astfel de pandemie. Măsurile sunt prea slabe, iar condițiile de transmitere comunitară a bolii sunt create de condițiile de relaxare aprobate de Guvern. E greu să spui că lupți cu această pandemie, când permiți grupuri de 50 de oameni în spații libere, 20 de oameni în spații închise, permiți slujbele religioase…”, a mai spus Traian Băsescu.

Fostul președinte a precizat că politicienii au cedat presiunii publice, iar din acest motiv costurile vor fi foarte ridicate. „Dacă nu reziști presiunii publice, când ai lucruri de importanță națională, mai bine demisionează că nu ești om politic ci o caricatură”, a precizat Băsescu, în stilu-i caracteristic.

Totodată, Traian Băsescu a spus că, din punctul său de vedere, refuzul de a face o cercetare științifică pe un eșantion mai larg, respectiv testarea propusă de Primăria Municipiului București, este o abordare ticăloasă din partea Ministerului Sănătății.

„Dacă mi se pare undeva o abordare ticăloasă este refuzul de a face o cercetare științifică pe un eșantion larg, așa cum se propusese la București. Era Institutul Matei Balș, cu medicul Streinu Cercel, iar Primăria punea la dispoziție mijloacele necesare pentru o cercetare pe 10.000 de oameni”, a precizat Băsescu.

El a spus că această cercetare ar fi dat procentul de asimptomatici din populație, indice care ar fi putut contribui la controlul situației.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Ministrul Sănătății NU ia încă în calcul o nouă stare de urgență

Referitor la posibilitatea reintroducerii stării de urgenţă, el a afirmat că decizia se va lua în funcţie de rezultate evaluărilor privind cazurile de coronavirus,...

Un zombi legislativ; invităm în Parlament societatea civilă să reparăm haosul PNL

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că proiectul de lege al Guvernului Orban privind carantinarea şi izolarea este “un alt zombi...

Copiii care fac sport de performanţă vor primi vouchere pentru echipamente

Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului, a vorbit marţi, într-o conferinţă de presă, despre Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, lansat săptămâna trecută...

Denis Man în Premier League?

Reprezentanţi ai cluburilor respective au asistat aseară la partida cu Dinamo, din Cupa României. Negocierile privind transferul lui Man se vor desfășura joi. „Nu că sunt...

Pistolarii de pe pasarelă!

Nu e vreun titlu de western ci ar putea fi explicația unei fotografii surprinse în această săptămână pe pasajul de pe Fabricii... Cum șoferii s-au...