More


  Acumulările nepermanente Borlești, Crucișor și Supur din județul Satu Mare sunt sigure în exploatare.

  - Advertisement -

  Luni, 20 iulie, printr-o videoconferință, Comisia Teritorială de Avizare a Apelor a analizat și avizat documentațiile de evaluare a stării de siguranță în exploatare a barajelor și acumulărilor care realizează retenții permanente, respectiv neparmanente de pe raza administrativǎ a patru Administraţii Bazinale de Apă: Someş – Tisa, Crişuri, Banat și Mureş. S-au analizat 22 de documentații tehnice de expertiză.

  În ceea ce ne privește în bazinul hidrografic Someș – Tisa, trei dintre documentațiile înaintate care au primit avizul de exploatare sunt din jud. Satu Mare. Este vorba despre acumulările nepermanente din Borlești (comuna Pomi), Crucișor și Supur.

  Comisia teritorialǎ Transilvania are ca scop analizarea și avizarea documentaţiilor de expertiză pentru barajele/acumulările care realizează retenţii permanente şi nepermanente de apă, depozite de deşeuri și lucrări hidrotehnice speciale aflate în toate etapele de realizare şi de exploatare a acestora (proiectare, execuţie, exploatare, postutilizare, conservare sau dezafectare). În Registrul Național al Barajelor din România (REBAR) sunt inventariate astăzi 518 lucrări pentru zona aferentă Comisiei Teritoriale de Avizare Transilvania. Dintre acestea 411 sunt baraje de retenție, 74 sunt iazuri de decantare și 33 sunt lucrări hidrotehnice speciale.

  Gruiță Ienășoiu

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img