More


  “Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia, în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pentru trei generaţii”

  - Advertisement -

  Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu l-a acuzat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, pe premierul Ludovic Orban, spunând că acesta a profitat de pandemie pentru ”a-şi îndestula prietenii politici” şi că prin măsurile luate “a ţinut românii închişi în case şi a distrus economia”.

  “Domnule premier, aş vrea să vă reamintesc că la iniţiativa PSD am făcut un amendament la starea de alertă pe regulamentul Curţii de Conturi şi al Camerei Deputaţilor, Curtea de Conturi face controale în toate administraţiile publice centrale sau locale, indiferent de culoarea politică. Mai mult Curtea de Conturi a solicitat o prelungire de 15 zile. În Parlament nu a fost modificat niciodată Codul penal, iar CCR e o instituţie care face parte din statul de drept, pe care o atacaţi zilnic.
  Aţi profitat cu mult tupeu ca să vă îndestulaţi toţi clienţii politici. Aţi dat cu neruşinare restricţii impuse oamenilor de rând. Aţi ţinut românii închişi în case şi aţi distrus economia, în timp ce şmecherii PNL s-au îmbogăţit pe trei generaţii. Domnule Orban, aţi fost interesat doar de bani, aţi reprezentat doar interesele stomacului PNL. Toate fărădelegile dumneavoastră încep să iasă la iveală una câte una. E suficient să deschideţi orice ziar sau post TV, mai nou puteţi să vă inspiraţi din comunicatele DNA. Sunt suficiente exemple care vă pot trimite colegii politici cel puţin trei ani la puşcărie”, i-a spus Marcel Ciolacu lui Orban.
  Referitor la scandalul măştilor, preşedintele interimar al PSD a continuat atacul la dresa Guvernului Orban:
  “Acel butic era paravan pentru primul tun liberal dat în pandemie. Contractele fără licitaţie se succedau unul după altul. Sute de milioane de euro pentru prietenii liberali. Ştiaţi foarte bine că sunt probleme, dar nu a contat că aţi adus măşti cu probleme. Niciodată scopul nu a fost protecţia oamenilor, ci îmbogăţirea clientelei PNL. Nu a mai contact că şi medicilor le-aţi dat echipamente proaste. Mişcarea infracţională PNL trebuia să funcţioneze. Banul trebuia să circule de la bugetul de stat în buzunarele prietenilor dvs. Românii trebuie să ştie ce legături aveţi cu scandalul de la Unifarm. Degeaba încercaţi să vă deziceţi. Aţi fost unul dintre cei care l-a lăudat constant pe directorul Unifarm pentru transparenţă. Acum nu îl mai cunoaşteţi?”, a afirmat Ciolacu.
  Liderul PSD a continuat critica la adresa lui Ludovic Orban, acuzându-l că a chimbat chiar şi directorii de spitale şi a pus chelneri cu şcoala vieţii şi patroni de pompe funebre, dispuşi să facă contracte dubioase.
  “Nu vă ascundeţi după scuze penibile! Aveţi curajul să veniţi la microfon şi să recunoaşteţi aceste lucruri” Aţi fi continuat nestingherit să daţi tunuri dacă PSD nu v-ar fi oprit aici, în Parlament. Vă asigur că va scoate la iveală comisia de anchetă toate neregulile comise şi vor fi trimise la Parchet. Nimeni nu se poate spăla pe mâini de ceea ce a făcut deja acest Guvern, de distrugerea economiei, de suferinţele românilor lăsaţi în afara spitalelor. Fiecare va trebui să răspundă, inclusiv preşedintele Iohannis. Preşedintele e la fel de vinovat ca cel pe care l-a pus în fruntea Guvernului. Se strânge laţul, domnule Orban şi nu vă imaginaţi cât de singur aţi rămas la Palatul Victoria. Acest Guvern trebuie să plece. PSD va depunde o moţiune de cenzură împotriva acestui guvern. Cine nu votează moţiunea înseamnă că e părtaş la jaful PNL”, a mai spus Marcel Ciolacu.
  Ludovic Orban a dat explicaţii, luni, în Camera Deputaţilor, la solicitarea Grupului parlamentar PSD, despre achiziţiile de măşti realizate prin Unifarm. Premierul a menţionat că acest subiect nu are legătură cu atribuţiile sale şi că se încearcă crearea unei “legături inexistente” între Guvern şi ancheta DNA privind achiziţiile din timpul pandemiei de coronavirus.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Anunț condoleanțe

  0
  spot_img
  spot_img