More


  De la 1 ianuarie 2021 autoturismele cu volan pe partea dreaptă nu vor mai primii cartea de identitate a autovehiculului

  - Advertisement -

      În condiții normale, adică dacă nu se mai prelungește starea de tranziție în ceea ce privește Brexit-ul și acordul de retragere al Marii Britanii din UE este activat, autoturismele cu volan pe dreapta nu mai pot primii CIV în România. Deocamdată nu se specifică nimic despre dreptul de a circula al mașinilor care au deja acest drept sau al celor care îl vor primii până la 31 decembrie a.c.

  Până atunci, autoturismele cu volan pe dreapta mai pot circula pe șoselele din România dacă respectă cele două condiții impuse de legile autohtone:

  -obligativitatea înlocuirii farurilor originale cu unele care emit un fascicul luminos asimetric, orientat spre partea dreaptă a drumului;

  -au fost înmatriculate ultima dată într-un alt stat membru al UE și nu au suferit modificări constructive în raport cu configurația de înmatriculare inițială.

  De menționat că Polonia și Lituania au emis legi în care se interzicea înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta dar, la presiunea Uniunii Europene, au fost obligate să renunțe la ele.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img