More


  Ioana Bran: “Am votat legea Fără penali în funcții publice”!

  - Advertisement -

  Deputatul PSD de Satu Mare, fostul ministru al Tineretului și Sportului, Ioana Bran, a anunțat faptul că, atât ea, cât și toți colegii ei social-democrați, au votat, fără excepție, legea ”Fără penali în funcții publice”.
  ”Am votat legea ce prevede revizuirea Constituției: articolul 37 din legea fundamentală ar urma să cuprindă și un paragraf ce va interzice celor care au la activ condamnări privative de libertate să dețină funcții publice.
  Este un demers civic în favoarea căruia s-a exprimat un mare număr de români. PSD a introdus această lege pe ordinea de zi, iar eu și toți colegii mei am votat „pentru”, fără excepție.
  Legea urmează să fie adoptată și de Senat, după care se va stabili și o dată pentru organizarea referendumului”, a declarat deputatul PSD de Satu Mare, Ioana Bran.
  Camera Deputaţilor a votat marți legea “Fără penali în funcţii publice”. La vot s-au înregistrat 295 de voturi „pentru” și o singură abținere. Astfel, Legea “Fără penali în funcţii publice” a trecut de Camera Deputaților și va merge la Senat, cameră decizională.
  Potrivit proiectului votat, Constituția va avea un nou articol, care va interzice accesul în funcții publice a cetățenilor condamnați definitiv pentru infracțiuni săvârșite cu intenție.
  Potrivit formei propuse, Constituția va avea un alineat nou la art. 37:
  “Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării.”
  Camera Deputaţilor este convocată într-o nouă sesiune extraordinară, în perioada 16 – 31 iulie, în prelungirea actualei sesiuni extraordinare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img