More


  Loredana Cardoş: “Copiii de cristal sunt cheia sufletului”

  - Advertisement -

  E greu să vorbească despre ea, dar trebuie ca sătmărenii să o cunoască și știe ce a împins-o să înființeze organizația “Copiii de cristal, sunt cheia sufletului”.

  Mă numesc Loredana Cardoş, sunt o mămică fericită a unui băieţel pe nume Luca.
  De-a lungul timpului am participat la diferite acţiuni caritabile, împreună cu prietenii şi familia.

  Zâmbetul oamenilor care primesc ajutor mă încarcă sufleteşte şi îmi oferă bucurie. Imaginaţi-vă, este un sentiment care nu poate fi descris în cuvinte şi nici în fotografii.
  Mi-am dat seama că legătura mea cu copiii şi familiile defavorizate a început în anul 2007, făcând practica la diverse centre, prin intermediul facultăţii de psihologie. In tot acest timp am realizat cât de mult contează pentru mine să văd rezultate pozitive în ceea ce priveşte dezvoltarea lor personală.

  Povestea organizației “Copiii de cristal sunt cheia sufletului”
  Un amic de-al meu a fost rugat (întrebat) de prietenul lui plecat într-o misiune în Sudanul de Sus (Africa), dacă poate ajuta cu un set de echipamente de fotbal, tricouri, jambiere şi mingi. Acesta fiind foarte supărat şi dezamăgit de refuzul din partea unei instituţii, am intervenit eu. Aici a început practic povestea mea, oferind primul ajutor într-un timp foarte scurt şi făcând o imensă bucurie. Nu este etic şi nici moral să rămânem indiferenţi faţă de situaţia celor din jurul nostru, mai ales când noi putem să ajutăm.
  Dorinţa mea este să ne unim într-un număr cât mai mare şi să ajutăm copiii care au nevoie de noi toţi. Copiii sunt viitorul ţării noastre.
  Voluntariatul înseamnă implicare într-o cauză nobilă, înseamnă să-i ajutăm pe cei de lângă noi. Voluntarii sunt indispensabili într-o organizație neguvernamentală.
  Nu înseamnă să muncești gratuit, ci să ajuți, să inspiri şi să oferi mai departe din ceea ce ai primit sau ştii la rândul tău.
  Activitatea de voluntariat este una nobilă, care te împlineşte, fără a aştepta nimic în schimb şi aduce valoare comunităţii din care facem parte.

  Cine poate fi voluntar?
  Oricine. Atât timp cât există voinţă şi entuziasm, orice persoană poate să aducă în acest mod o contribuţie lumii. Sunt zeci de motive pentru care ar trebui să faci voluntariat.

  Beneficiile de a fi voluntar:
  Îți faci prieteni noi. Lucrăm în echipă, şi fiecare membru este important pentru noi. Toţi suntem prieteni şi ne bucurăm să ne adunăm împreună, ca să facem lucruri frumoase.
  Voluntariatul te face să te simţi împlinit.
  Ajutând copiii defavorizați ne simțim împliniți și asta ne încarcă cu energie pozitivă ori de câte ori ne îndeplinim misiunea.
  Nimic nu se compară cu sentimentul că ai contribuit la comunitatea din care faci parte sau că ai ajutat nişte persoane mai puţin norocoase.

  Ei au nevoie de ajutorul tău
  Ne adresăm tuturor centrelor și tuturor familiilor defavorizate care nu au posibilitatea să-i susţină financiar pe copii la școală.
  Scopul asociației “Copiii de cristal sunt cheia sufletului”
  Scopul nostru constă în contribuirea la îmbunătăţirea vieţii oamenilor, prin acordarea de sprijin moral, informaţional, educativ, social şi material, dar şi promovarea intereselor copiilor prin implicarea acestora în activități: caritabile, sociale, culturale şi de dezvoltare personală. Nelson Mandela a zis: “Nu există o revelație mai profundă a sufletului unei societăți decât felul în care îşi tratează copiii”.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img