More


  Marcel Ciolacu, despre legea carantinării şi izolării. “Nu putem vota această lege. Am o dezamăgire personală faţă de Klaus Iohannis”

  - Advertisement -

  Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, a declarat, luni, că parlamentarii social-democraţi nu vor vota în Senat “până când prim-ministrul şi ministrul Sănătăţii nu vor veni să lămurească toate aspectele în legătură cu legea privind carantina şi izolarea. Mai mult, preşedintele Camerei Deputaţilor spune că are “o dezamăgire personală” faţă de Klaus Iohannis.
  Marcel Ciolacu a mai anunţat că senatorii PSD vor vota legea privind carantina şi izolarea după ce premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru vin în Parlament, pentru a explica prevederile proiectului legislativ şi de ce l-au înaintat atât de târziu.
  Marcel Ciolacu a afirmat că “este pentru a doua oară când PNL şi Guvernul Orban au lăsat România într-un vid legislativ”.
  “Nu ştiu cât mai putem suporta astfel de greşeli majore. Este nepermis să stăm de o lună de zile şi să aşteptăm în ultimul moment. Legea înaintată de Guvernul Orban este o lege proastă. Nu putem accepta această lege şi nu putem vota această lege”, a declarat Marcel Ciolacu.
  Mai mult, liderul interimar al PSD a afirmat că “singurul membru al Guvenului care a venit să susţină această lege a domnul Raed Arafat”.
  “Nu au venit în faţa parlamentarilor nici premierul, nici ministrul Săntătăţii şi nici ministrul Justiţie. Legea, cum a fost înaintat de către Guvern către Parlament, nu a avut avizul Ministerului Justiţiei. Nu se va vota legea în Senat până când prim-ministrul şi ministrul Sănătăţii nu vor veni să lămurească toate aspectele”, a precizat Marcel Ciolacu.
  Mai mult, preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat că a discutat în Comitetul Executiv al PSD despre legea carantinării şi izolării, iar toţi social-democraţii s-au opus acestui proiect.
  “Am o dezamăgire personală faţă de Klaus Iohannis. M-aş fi aşteptat să cheme toate forţele politice şi să aibă o discuţie aplicată. Această sustragere atât a preşedintelui, cât şi a prim-ministrului este nepermisă”, a spus Ciolacu.
  Marcel Ciolacu a anunţat ulterior că PSD va avea propuneri la Senat pentru modificarea proiectului de lege privind carantina iniţiat de Guvern, în sensul ca detaşările medicilor să fie făcute dintr-un corp de voluntari. Liderul inteirmar al PSD a adăugat că social-democraţii vor propune ca izolarea şi carantina să fie făcute gradual, ci să fie decizii luate în funcţie de gravitatea situaţiei.
  „Există o părere astăzi expusă cu privire la detaşări, ele să fie dintr-un corp de voluntari, cum se întâmplă în acest moment în Franţa, plătiţi normal, diferit de ceilalţi medici”, a afirmat Marcel Ciolacu, la finalul şedinţei de luni a Comitetului executiv al PSD.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img