Nici “meseriașii” nu mai sunt ce au fost!

O vorbă veche zice că meseria e brățară de aur! De aur dacă știi să o folosești, dacă nu, se transformă în “badog”, ar zice unii!

În ultimul timp au apărut tot felul de meseriași în urbea noastră de pe Someș. Numai că, atenție, unii sunt meseriași, alții escrocherași!

Avem 4 povești auzite în ultimele săptămâni și ne-am decis să scriem această bursă dat fiind faptul că e perioada în care se fac cele mai multe construcții, reparații și renovări.

Prima poveste este a unui sătmărean care a găsit pe o pagină destinată “meseriașilor“ un anunț pentru renovări, a luat legătura cu “meșterul”, s-au înțeles, i-a dat un avans și a rămas fără bani deoarece omul nu s-a mai sinchisit să vină să mai lucreze pentru banii primiți.

Alt sătmărean a rămas și el cu “buzele umflate“. După ce a început renovarea casei au venit “meșterii” la el, s-au apucat de toate dintr-o dată, au muncit cât au muncit, au luat banii și s-au făcut nevăzuți fără să-i mai răspundă omului la telefon.

Altă echipă, alte obiceiuri: un sătmărean plecat din țară în străinătate cu toată familia a angajat o echipă să îi renoveze casa. Omul a lăsat în casă mobila, bunuri personale, haine, ceasuri, farfurii și cele necesare pe lângă casă. A dat avans, le-a lăsat cheile de la casă să poată “meșterii“ lucra în voie. După o lună a venit omul să vadă care este stadiul lucrărilor și nu mică i-a fost surpriza când și-a găsit casa goală… “spartă” și fără pic de renovare. Bineînțeles nu a mai dat de meșteri nici până în ziua de azi.

Ultima “pățanie” e cea mai tare! Alt “norocos” cu meșterii ”puși pe glume”. A contactat păgubitul un designer, a plătit un proiect, le-a arătat “meșterilor” proiectul, le-a lăsat banii pentru materiale și a plecat cu business-ul. Revenit acasă, mai să facă infarct! Casa era gata renovată, banii dați, dar nu semăna deloc cu cea din proiect! Materiale de proastă calitate, alte uși (unele extrem de ieftine), nimic nu semăna cu ce a ales el.

Dragi sătmăreni, căscați bine ochii când alegeți meșterii și verificați cât mai des, că altfel s-ar putea să vă “usture” prețul muncii lor!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

Elevii care iau 10 la bac intră gratuit la Untold și Neversea în 2021!

Organizatorii festivalurilor UNTOLD și Neversea continuă și în acest an campania ,,BAC DE 10”. Este o campanie care își dorește, în fiecare an, să...

Vetiş, prima comună din județul Satu Mare conectată la sistemul de plăți online

După lungi demersuri administrative, comuna Vetiș este conectată la sistemul de plăți online a impozitelor și taxelor locale, a amenzilor și altor plăți către...

DOLIU la Primăria Satu Mare. Cine a DECEDAT

Colegii din cadrul Primăriei municipiului Satu Mare anunță cu regret trecerea la cele veșnice a colegului lor Horia Moțiu. Pentru toți cei care l-au cunoscut...

Polițiștii sătmăreni continuă curățenia din trafic

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat o serie de activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind...

Condamnat de autoritățile române, oprit în P.T.F. Urziceni

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Urziceni au identificat și predat autorităților competente un cetățean român, căutat de autoritățile din Satu Mare pentru săvârşirea...