More


  O companie din Satu Mare a donat 23 de echipamente de extracție necesare testării COVID – 19

  - Advertisement -
     În cursul anului 2020 Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, asemenea altor unități medicale, s-a confruntat cu multe situații conjuncturale, greu de gestionat, din toate punctele de vedere. În această perioadă dificilă, spitalul a beneficiat de susținerea comunității, a mediului de afaceri care a contribuit la depășirea situațiilor critice.
     Ultimul astfel de gest l-a făcut una din companiile reprezentative ale județului. În cadrul Spitalului Județeana fost înființat un laborator de Biologie Moleculară RT – PCR care efectuează zilnic testările pentru depistarea SARS – COV-2. Compania sătmăreană a donat 23 de echipamente de extracție, necesare pentru aparatura specială de testare din cadrul laboratorului, asigurând și consumabilele aferente.
  ”Kit-urile primite ne oferă un suport important în testările zilnice pe care trebuie să le facem în spital. Cu ajutorul acestora pot fi efectuate 2.300 teste RT PCR. Doresc să mulțumesc companiei DRÄXLMAIER Satu Mare pentru această donație. Suntem recunoscători pentru contribuția adusă în limitarea infecției COVID-19”, spune Ioan Adrian Marc, managerul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare
     De cealalată parte, directorul general al companiei donatoare, Iuliu Cadar ne-a declarat: ”Sănătatea comunității, a colegilor și a familiilor este esențială. În aceste momente dificile cauzate de pandemie nevoia de protecție este accentuată. Este important să ne implicăm în prevenirea răspândirii noului Coronavirus. În acest sens este vitală testarea oamenilor care se internează pentru tratament în spital. Kit-urile de extracție donate de companie vor ajuta în efectuarea acestor testări și sper că putem astfel să ajutăm ca toți cei internați să beneficieze de cel mai adecvat tratament”.


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img