More


  Liviu Pop acuză că PNL nu are soluţii pentru începerea şcolii. “Să le spună concret părinţilor cum vor învăţa copiii lor”

  - Advertisement -

  Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că a evitat să răspundă la întrebări-cheie privind începerea noului an şcolar în vreme de coronavirus. Senatorul PSD afirmă că “inconștiența guvernului şi incapacitatea de a gestiona situaţia se vede și din faptul că nu există un program de pregătire intensivă a profesorilor pentru dobândirea competenţelor digitale, dar mai ales din decizia de a împinge semnarea contractului pentru tablete, spre finalul lunii august”.

  Fostul ministru al Educaţiei afirmă că “nici Președintele şi nici guvernul PNL nu sunt în stare, nici acum, cu doar o lună înainte de primul clopoţel, să le spună concret părinţilor cum vor învăţa copiii lor în acest nou an şcolar”.

  “Puterea liberală încă nu are soluţii clare pentru începerea şcolii, iar dovezile sunt faptul că Preşedintele a evitat răspunsul la întrebări-cheie: Ce vor face părinţii din zonele unde şcoala va fi online, puşi în faţa unei situaţii fără ieşire – serviciu sau stat acasă cu copilul?
  Ce fac şcolile nepregătite pentru distanţare, numărul copiilor dintr-o clasă fiind de peste 30, iar împărţirea în două grupe imposibilă fiindcă n-au spaţiu fizic şi nici cadre didactice suficiente?

  Ce vor face copiii şi profesorii care nu au tablete pentru cursurile online sau cei din zonele rurale fără internet?

  Când vor ajunge tabletele la copii şi la profesori?

  Cum vor preda online profesorii care nu au competenţe digitale? Din cele 240.000 de cadre didactice sunt în acest moment formate să predea digital doar 20.000”, a precizat Liviu Pop.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img