More


  NVedem la TV / Ana Holdiş Pop: Casa de la Viile Satu Mare, un vis împlinit

  =

  Ana Holdiş Pop este o interpretă valoroasă a juteţului Satu Mare, bucurând cu glasul ei lume multă de-a lungul anilor. Copilăria şi-a petrecut-o în Micula, acolo s-a născut , apoi a plecat la liceu în Satu Mare, s-a căsătorit şi a tot rămas aici. A locuit 25 de ani în oraş ,iar de trei ani de zile, a dat oraşul pentru Viile Satu Mare, acolo unde trăieşte acum, intr-un colţ de rai. Ne-a povestit despre trecerea de la oraş, de la bloc, la casă cu curte dar şi despre dragostea de natură.

  Privind în urmă, vă pare rău că nu aţi venit mai repede aici?

  Da,cu sigurantă! Se pare că nu a fost să fie. Lucrurile se întâmplă întotdeauna, atunci când trebuie să se întâmple, niciodată nu am forţat lucrurile, când au venit, au fost bine venite şi parcă mai cu drag aşteptate. Venind aici (Viile Satu Mare) în weekend, tot făcând câte ceva ,veneam de Paşte, de Crăciun,veneau copiii cu nepoţelele, după aproximativ trei ani ne-am hotărât să rămânem aici. Încet am tot adus, am tot adus lucruri care se potriveau aici, şi am făcut multe. Cam tot ce este pe lângă casă este făcut de mâna soţului meu, înafară de flori, şi de grădina cu zarzavat.


  Tot ce producem noi, aia consumăm, încercăm să nu cumpărăm nimic, încercăm să producem noi totul, pentru că ştiu ce am pus în grădină, ce am pus pe pământ şi culeg cu drag. Toate conservele pentru iarnă, sunt din grădină şi fetiţele când vin, este o veselie în curte şi fiecare are rolul lui , fiecare are găletuţa lui, stropitoarea, coşuletul, aducem din gradină de toate. În bucătărie facem de toate, gogoşi, pâine de casă …de aceea spuneam că nu am crezut niciodată că o să-mi placă.
  Când am venit prima dată în Viile Satu Mare, m-am îndrăgostit de locul acesta. Este altceva decât la mine la Micula, acolo totul este linie dreaptă, şes, aici sunt coline, urc la balcon şi văd un peisaj atât de frumos.

  Dragostea aceasta de pământ vine odată cu vârsta?

  Cred că da! Devenim mai înţelepţi şi apreciem liniştea, de asta cred că avem nevoie cu toţii şi să te bucuri de natură, să ştii că ai contribuit la tot ce ai cu mâna ta.Îi spuneam şi soţului, cu patru mâini am făcut aici totul, dar am făcut aşa cum am vrut noi, încet că nu ne-a grăbit nimeni , nu eram forţaţi de nicio împrejurare să grăbim lucrurile, încă mai sunt de făcut, dar să fim sănătoşi şi vom face tot .Important este că ne simţim foarte bine aici, este raiul pe pământ.


  Noi ne pregăteam să construim în Satu Mare o casă, şi fetele au fost cele care au insistat să facem aici. Este o casă de lemn, am comandat-o de la Cluj şi a fost adusă pe tir ,au pus-o pe fundaţie.Am izolat-o,lemnul în timp se degradează. Izolarea din pandemie, nu am simţit-o. Mergem la oraş cam la trei săptămâni ,trebuie plătite facturile de întreţinere de la bloc, şi mai sunt lucruri de rezolvat la oraş, dar ne întoarcem aşa de obosiţi şi abia aşteptăm să ajungem acasă. În rest, aici ne ocupăm timpul. Imi place să gătesc, găteam tot timpul…dar aici e altceva, nu am crezut vreodată că am să mă întorc înapoi la ţară.

  Raluca Jofi  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img