More  STS asigură suportul tehnic necesar la scrutinul din 27 septembrie

  Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va asigura sprijinul de comunicaţii şi tehnologia informaţiei pentru buna desfăşurare a alegerilor locale organizate în 27 septembrie.
  Într-un comunicat transmis joi AGERPRES, STS informează că, începând cu data de 3 august, a asigurat serviciile de telecomunicaţii speciale şi de comunicaţii de voce şi date pentru birourile electorale de circumscripţie, precum şi resursele necesare pentru configurarea adreselor de poştă electronică ale acestor birouri electorale. Totodată, începând cu data de 7 august, au fost distribuite terminalele telefonice mobile pentru a asigura serviciile de voce destinate centrelor de suport pentru relaţia cu publicul şi cu birourile electorale ierarhic inferioare constituite pe lângă birourile electorale de circumscripţie judeţeană şi biroul electoral de circumscripţie al municipiului Bucureşti.
  “În această perioadă, specialiştii STS instalează infrastructura de comunicaţii necesară funcţionării SIMPV. În acest sens, personalul STS verifică nivelul acoperirii GSM a operatorilor publici în locaţiile secţiilor de votare, iar în situaţia în care este necesar asigură echipamente de comunicaţii pentru amplificarea semnalului”, precizează sursa citată.

  În conformitate cu prevederile Legii nr. 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale şi Legii nr. 135/2020 privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, Autoritatea Electorală Permanentă şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale asigură implementarea şi gestionarea sistemelor informatice necesare bunei desfăşurări a procesului electoral.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE