More  Cum știi că ai nevoie de un tratament parodontoza? Semnele care ar trebui să te alarmeze!

  Una dintre cele mai grave afecțiuni ale danturii este parodontoza. Mulți pacienți ignoră simptomele ei, fără să știe că, netratată, poate duce la pierderea dinților. 

  Atunci când se acumulează bacterii în cavitatea bucală, pot apărea infecții care determină în timp deteriorarea structurii oaselor dentare și a țesuturilor care îi susțin. Boala parodontală poate provoca pierderea danturii și este întâlnită frecvent la adulți, însă, din nefericire, poate fi întâlnită și în rândul tinerilor. 

  tratament parodontoza

  De ce apare parodontoza? Principala cauză a acestei boli este placa bacteriana care se formează pe dinți, în urma unei igiene orale necorespunzătoare. Cu o periuță obișnuită, nu poți curăța perfect fiecare colțișor al dinților. De aceea, dacă îți dorești să ai igiena orala de nota 10, pe lângă periuță, trebuie să folosești zilnic apa de gură și ața dentară. 

  Alte cauze care pot favoriza apariția bolii parodontale:

  • diabet, anemii, afecțiuni cardiovasculare și pulmonare;
  • carii netratate sau lucrări dentare incorect realizate;
  • spațiile dintre dinți;
  • fumatul.

  Când ai nevoie de un tratament parodontoza?

  Având în vedere că începutul acestei boli poate fi insesizabil, este recomandat să te prezinți frecvent la medicul stomatolog pentru a fi sigur că totul este în regulă cu privire la dantura tă. Pe parcurs, pot apărea următoarele simptome, pe care este important să nu le ignori:

  • sângerare gingivală, în special în timpul periajului dentar;
  • inflamarea gingiilor;
  • respirație urât mirositoare;
  • dureri în timpul mestecării alimentelor;
  • dinți care se mișcă;
  • infecții sau abcese;
  • disconfort atunci când consumi alimente reci sau calde.

  Dacă te confrunți cu unul sau mai multe dintre aceste simptome, înseamnă ca ai nevoie de un tratament parodontoza

  Cum se tratează această boală? 

  Tratamentele diferă în funcție de stadiul bolii. Dacă afecțiunea este încă la debut și se manifestă prin inflamația gingiei, vei necesita un tratament parodontoza simplu, compus din ședințe de igienizare. În plus, vei învăța de la medicul stomatolog cum să-ți igienizezi corect dinții acasă și ce metode suplimentare poți folosi pentru a te asigura că nu se va mai acumula placă dentară. 

  Dacă, în schimb, stadiul bolii parodontale este mai avansat și inflamația a pătruns în zona dintre dinte și gingie, atunci vei avea nevoie de un tratament parodontoza complex. Medicul specialist va îndepărta tesutul osos perimat de sub gingie, intervenție numită chiuretaj în câmp deschis. Stomatologul va curăța cu ajutorul unui instrument special tesutul deteriorat și va spăla zona cu substanțe antiseptice pentru a îndepărta orice bacterie. Din fericire, procedura este efectuata sub anestezie, asa că nu este deloc dureroasă. 

  În cazul în care boala parodontală a evoluat atât de tare încât dinții tăi au început să se miște, în afară de igienizarea profesională și îndepărtarea țesutului perimat, este necesară administrarea substanțelor de tip antibiotic, pentru a ajuta organismul să lupte împotriva agenților externi. 

  La Dental Excellence, beneficiezi de cel mai bun tratament parodontoza!

  Dacă vrei să te lași pe mâinile medicilor cu experiență, care au la dispoziția lor și o aparatură de ultimă generație, alege www.dentalexcellence.ro. Această clinică stomatologică de top oferă cele mai bune soluții împotriva bolii parodontale la prețuri accesibile oricui!

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE