More


  Ludovic Orban: “Voi propune sistarea evenimentelor private sau revenirea la organizarea acestora cu maximum 20 de persoane”

  - Advertisement -

  Premierul Ludovic Orban a anunţat luni că va propune sistarea evenimentelor private sau revenirea organizării acestora cu maximum 20 de persoane, argumentând că foarte mulţi organizatori de evenimente nu respectă regulile în contextul pandemiei de COVID-19.

   

  “Eu voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una dintre principalele surse de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem de 20 de persoane, deşi, astăzi, evenimentele se organizează cu maxim 50 de persoane în spaţii închise şi cu 100 de persoane în spaţii exterioare. Asta este lege. Sunt foarte mulţi organizatori de evenimente care nu respectă aceste reguli în organizarea nunţilor şi este posibil inclusiv să luăm decizia de a nu mai permite organizarea unor astfel de evenimente private”, a declarat Orban, la sediul PNL.
  El le-a transmis românilor să poarte mască de protecţie în locurile care presupun interacţiunea cu alţi oameni.
  “Să poarte mască în toate împrejurările care presupun interacţiunea cu alţi oameni, în mijloace de transport, la locul de muncă, în spaţiile aglomerate, pieţe, peroane, staţii de aşteptare, să nu se mai ducă la nunţi. E clar că pe baza analizei efectuate evenimentele private, petreceri, în fine, s-au închis nişte cluburi care funcţionau ilegal după o adevărată luptă a autorităţilor, nunţi de peste 350-500 de oameni fără nicio mască, care încalcă flagrant regulile instituite. Trebuie să se protejeze, să păstreze distanţa fizică, să nu interacţioneze în apropiere, să păstreze igiena, să se spele pe mâini cât se poate de des. Sunt toate regulile de protejare a sănătăţii pe care le prezentăm noi, dar mai ales specialiştii în domeniul sănătăţii de la începutul pandemiei. Din păcate, încă există mulţi oameni care ignoră aceste reguli şi iată că, din păcate, virusul nu iartă pe nimeni. (…) O să mai facem o analiză şi fie întărim un pic prevederile, fie o să monitorizăm cu mai mare atenţie măsura în care comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă dispun aceste reglementări şi anume obligativitatea portului măştii în aceste spaţii unde există contact fizic şi unde există risc de transmitere chiar şi în aer liber”, a spus Orban.
  Premierul a mai afirmat că în 3.300 de localităţi mulţi dintre cei care au câştigat alegerile şi-au manifestat bucuria prin petreceri ad-hoc.
  Ludovic Orban a precizat că obiectivul este să nu se ajungă la carantinarea anumitor sectoare ale Capitalei.
  De asemenea, Orban a arătat că se analizează posibilitatea modificării legislaţiei, astfel încât asimptomaticii să se trateze acasă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img