More


  Pentru unii, mumă și pentru alții, ciumă?

  =

  Un maramureşan care a revenit în țară din străinătate, a intrat în România prin PTF Urziceni, județul Satu Mare. A ales această variantă în speranța că nu va pierde timp prețios la vamă. Mare i-a fost uluiala când a constatat că angajatul DSP, cel care ar trebui să fie exemplu maxim în folosirea măsurilor anti covid, nu purta mască de protecţie. Iată ce scrie omul pe pagina lui de facebook:
  “Sâmbătă dimineața am mers în Ungaria pentru a mă aproviziona pentru evenimentele pe care le aveam în weekend! Am dat comandă să mi se producă joi! Vineri au intrat restricțiile de carantinare! Am aflat când am ajuns în vamă că dacă ies din țară la întoarcere intru în carantină 14 zile. Am dat un telefon producătorului din Ungaria și l-am rugat să îmi aducă marfa cât mai aproape de vamă, sperând că autoritățile mă vor înțelege și nu îmi vor face carantinare pentru 10 minute dincolo de graniță! Dar din păcate nu m-a înțeles nimeni și m-am ales cu 14 zile de carantină fără să am contact cu nimeni din Ungaria. Transferul mărfii l-am făcut preventiv. Mi-am luat măsuri de protecție: dezinfectat, măscă și mănuși.
  În interiorul vămii cei de la DSP erau neechipați. Nici măcar mască nu purtau. Ce să mai zic de altceva. Se folosea același pix, pe care îl pasau din mână în mână, de la om la om, care de pe unde venea! Riscul de contaminare e uriaș în condițiile în care se făcea primirea și carantinarea în România în acele condiții a celor veniți din afara țării. Polițiștii de frontieră aveau măști dar le purtau necorespunzător: nasul era afară sau tipic bătrânește, pe bărbie. Nu aveau mănuși, nici urmă de alte măsuri. Cum putem stopa pandemia dacă cei care trebuie să ia măsuri îi doare fix în cot. Nu se poate așa ceva! Eu am intrat în faliment cu afacerea din cauza legilor aberante pe COVID-ul ăsta și ăștia își bat joc în loc să stopeze răspândirea virusului!”  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img