More


  PNDL ar putea fi ‘suspendat’ doi ani !

  - Advertisement -

  Guvernul Orban încearcă să facă economii din banii destinaţi dezvoltării comunităţilor locale. După ce au afirmat de mai multe ori că Programul Naţional de Dezvoltare Locale II (PNDL II) nu va fi oprit, decidenţii guvernamentali pregătesc o “blocare” a programului, au precizat surse guvernamentale pentru STIRIPESURSE.RO.

  Potrivit surselor guvernamentale, în Ministerul Dezvoltării se lucrează la prelungirea cu doi ani a tuturor contractelor de lucrări. În perioada următoare vor fi transmise autorităţilor beneficiare adresa pentru acestea să nu mai trimită situaţii de lucrări.
  Situaţia este una neplăcută pentru primari, nu doar pentru cei de la PSD, consideraţi principalii beneficiari ai PNDL II, ci şi pentru primarii care preiau mandatele în această perioadă. Multe lucrări riscă să se degradeze timp de doi ani, după “îngheţarea” lucrărilor.
  “Asta înseamnă că lucrările care sunt în execuţie acum vor fi stopate, ceea ce este o nenorocire. Acolo unde sunt oamenii în pregătiţi să toarne stratul de asfalt, va rămâne neasfaltat, unde sunt pregătiţi să facă rigole, nu se ma fac, vine iarna, ploi, nenorociri”, a declarat un ales local pentru STIRIPESURSE.RO.
  Într-o situaţie foarte dificilă se vor trezi şi firmele care execută lucrările din PNDL II, pentru că nu vor putea fi plătite pentru lucrările din ultima perioadă, iar contractele vor fi suspendate timp de doi ani.
  “Sunt deja mulţi constructori care au lucra foarte mult. Îmaginaţi-vă că vine cineva şi le zice: ce ai lucrat în octombrie, septembrie vedem noi când îţi plătim. Pe unii îi omoară. Asta înseamnă că primarii şi firmele vor fi devastaţi”, a declarat un alt ales local.( sursa stiripesurse.ro)  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img